Grill-en-kristen på Ribe Katedralskole

Grill-en-kristen på Ribe Katedralskole

Som kristen på et helt normalt gymnasium i Danmark kan man opleve at få et hav af spørgsmål. Men hvordan er det lige, vi kan være med til at skabe et rum, hvor det er naturligt at stille dem? Læs med her, hvor Signe fra Ribe Katedralskole fortæller lidt om, hvad 'Grill-en-kristen' er for en størrelse, og hvorfor det giver mening at arrangere som KFS-gruppe.

MortenBirkmose,  

Af Signe Lyngsøe Poulsen, gymnasieelev på Ribe Katedralskole

Hvorfor tror du på Gud? Hvad mener du egentlig om homoseksuelle? Tror du så ikke på evolutionsteorien?

Ja, som kristen på et ganske almindeligt gymnasium kan man få alverdens forskellige spørgsmål til tro og det at være kristen. Og det med god grund, for ofte er det ret fjernt for vores medstuderende, hvad det vil sige at tro på Jesus sådan helt oprigtigt.

Men nogle gange kan det være svært at svare på de spørgsmål, der stilles. Derfor tog vi kontakt til vores kære KFS-sekretær Søren Rønn og spurgte, om han mon kunne have lyst til at besøge os en eftermiddag på Ribe Katedralskole for at blive ”grillet”. Det ville han heldigvis rigtig gerne, og dermed begyndte vi planlægningen.

Vi fik skrevet til ledelsen på skolen, og vi måtte gerne låne skolens sal. Til KFS-møderne op til talte vi om, hvad vi ville med arrangementet, hvordan det hele skulle foregå, og hvordan vi kunne gøre det hyggeligt. Nogle blev sat til at købe sodavand, andre bagte kage, og andre igen købte snacks i læssevis. Vi reklamerede for det på skolen ved at stille en kurv til spørgsmål i salen, ved meddelelser til et fællesmøde og beskeder på trofaste Lectio.

Til sidst kom dagen. Vi var spændte, og vi nåede da også lige en bøn, inden det ringede ud, og folk forhåbentlig ville begynde at komme. Og det gjorde de. Cirka 30 personer fra alle forskellige årgange og uddannelser. Kurven havde fået en del spørgsmål, så vi startede stille ud med et par stykker af dem, men efter kort tid kom der gang i de tilhørende. De fyrede spørgsmål af og lyttede interesseret til Sørens svar. De var venlige og sobre.

Vi havde frygtet, at de to timer, vi havde planlagt med, var for meget, men da de var ovre, kunne vi sagtens være blevet ved, og flere kom hen til os og sagde, at det virkelig havde været spændende. Der var endda en fra en KFS’ers klasse, der sagde, at hun ville begynde at læse i biblen! Det er jo fantastisk.

Gud arbejder i os alle, og hvem ved, hvor mange frø der blev sået den tirsdag eftermiddag? Man kan kun håbe på en masse, og at Gud vil lade dem spire!

URL: https://kfs.dk/events/grill-en-kristen-paa-ribe-katedralskole/