LTC’s nye lærer er fundet: Byd velkommen til Jesper Smed Risbjerg

LTC’s nye lærer er fundet: Byd velkommen til Jesper Smed Risbjerg

De kommende elevhold på LTC får glæden af at blive undervist af Jesper Smed Risbjerg. Han er cand.theol. fra Aarhus Universitet, har været ungdomspræst i Herning Bykirke og så glæder han sig til at skulle begejstres og forundres over Bibelen sammen med LTC’erne

MortenBirkmose,  

Der er stor glæde på LTC’s gange i disse dage, hvor forstander Peter Leif Mostrup Hansen ikke har været til at skyde igennem, siden han kunne offentliggøre, hvem LTC’s nye lærer er.

”Jesper er et herligt menneske og en dygtig teolog, der i høj grad brænder med på KFS’ vision om at kende Jesus og gøre Jesus kendt. På LTC får vi her en lærer med en dyb og bred viden og desuden erfaring som forkynder og ungdomspræst. Han har virkelig meget godt på hjerte og formår at formidle det kompetent og nærværende.”

Teolog, vestjyde og gift med Christina

Jesper er opvokset i Tarm i Vestjylland, har studeret teologi på Menighedsfakultetet og blev i sommer cand.theol. fra Aarhus Universitet. Siden han blev gift med Christina Smed Risbjerg i 2019, har de boet i Herning, hvor han også har tjent som Ungdomspræst i Herning Bykirke sideløbende med kandidatuddannelsen i Aarhus.

Nu glæder han sig meget til at skulle slå sine folder i KFS fremover.

”I min gymnasietid – eller egentlig HF-tid – var jeg glad for at være knyttet til KFS, fordi jeg oplevede, at KFS på en særlig måde henvendte sig til den situation, det er at være gymnasieelev. KFS var med til at udruste mig både i mit personlige kristenliv, men også til at tale tro med kirkefremmede medstuderende. Derfor ser jeg også meget frem til at skulle arbejde konkret med på den mission, når jeg skal undervise på LTC.”

LTC er et ressourcecenter og et hjem

At det netop er LTC, der får glæden af Jesper, er ingen tilfældighed. Han beskriver selv skolen som et ressourcecenter og et hjem, hvor eleverne udrustes og ’fyldes op’, inden de sendes ud. Og netop kombinationen af undervisning og teamperioder er også noget, der begejstrer ham.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med mission i en kontekst, hvor undervisningen og hverdagen er præget af, at LTC’erne også skal afsted på teamperioder. Det giver en rigtig god vekselvirkning, hvor jeg også både personligt og i min undervisning præges af de mange input LTC’erne får med hjem, når de har været afsted.”

Beskrivelsen af LTC som et ’hjem’, er ikke en tilfældighed. For Jesper er der noget vigtigt i, at eleverne skal opleve LTC som et trygt sted, og her er de mindre rammer, skolen kan tilbyde LTC’erne, også noget af det, han lægger vægt på.

”Det tiltaler mig meget, at LTC er et tæt og mindre fællesskab. Jeg tror på, at det er noget af det, der kan være med til at skabe en tryghed, der giver mulighed for at dele liv og lære hinanden godt at kende. Det giver nogle gode muligheder for, at alle kan komme i spil med netop deres styrker, samtidig med at vi kan understøtte hinanden der, hvor der er behov for det.

Personligt fungerer jeg også bedst i de mindre fællesskaber, og jeg tror, at fortroligheden med LTC-gruppen kan skabe gode vilkår for en nærværende og relevant undervisning. Jeg ser meget frem til at skulle vandre sammen med LTC’erne og sammen blive klogere på både Bibelen, Gud, verden omkring os, vores medmennesker og os selv.”

Glæder sig til samspillet med LTC’ere og lærerteamet

Samspillet og den gensidige vandring med både LTC’erne og lærerteamet er også noget af det, Jesper fremhæver, når han skal sætte nogle ord på, hvad han glæder sig til som lærer på LTC.

”Jeg glæder mig især til at få lov til at undervise i bibelfag – eller måske rettere at læse Bibelen sammen med LTC’erne og sammen dele begejstring og forundring over teksterne og lade os udfordre af, hvordan Bibelen kan og skal appliceres i dag. Ja, overordnet set ser jeg bare virkelig meget frem til at skulle indgå i undervisningsteamet og få lov til at byde ind med engageret undervisning og en interesse for LTC’ernes liv med både glæder og udfordringer.”

Også Peter Leif glæder sig meget til samarbejdet med Jesper.

”Jespers vindende og imødekommende væsen bliver et godt aktiv både blandt elever og ansatte på LTC og i KFS. Jeg glæder mig meget til samarbejdet og ikke mindst over, at vi kan tilbyde de kommende LTC’ere en lærer som ham.”

Starter 1. august 2021

Til foråret flytter Jesper og Christina til København, hvor Jesper skal gå på pastoralseminariet, inden han officielt starter som lærer på LTC den 1. august 2021. Han tyvstarter dog lidt henover foråret, så han kan være med til planlægningen af det nye år.

Kunne du tænke dig at vide mere om, hvad LTC er? Så kan du læse meget mere på ltc.kfs.dk.

Du er også meget velkommen til at skrive til Peter Leif på peterleif@kfs.dk, hvis du har nogen spørgsmål omkring LTC, eller hvis du overvejer, om et LTC-ophold kunne være noget for dig.

URL: https://kfs.dk/ltc/ltcs-nye-laerer-er-fundet-byd-velkommen-til-jesper-smed-risbjerg/