Input: Ord på tavlen

Input: Ord på tavlen

Simon er gymnasieelev og kom, næsten ved en tilfældighed, i gang med at skrive et bibelvers på tavlen i klassen hver uge.

Julie Munk Nissen,  

Hvordan begyndte “ugens bibelvers”?

Der var en i min klasse, som jeg havde det lidt svært med. Der var ting, min klassekammerat sagde og gjorde, som irriterede mig. Det fik mig til at tænke på bibelverset: “Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje?” (Lukasevangeliet kapitel 6, vers 41). Det skrev jeg på tavlen, så både jeg og mine klassekammerater kunne reflektere over det. På den måde begyndte jeg at skrive ugens bibelvers.

Hvordan har dine klassekammerater og lærere taget imod idéen?

Mine klassekammerater har taget supergodt imod det, og de synes faktisk, at det er interessant at snakke om de vers, jeg skriver på tavlen – og høre, hvad jeg tænker om dem. Lærerne har ikke rigtig kommenteret det. Det er typisk i sådan en klasse at have mange fordomme om kristne, mest fordi mange ikke ved, hvad Bibelen prøver at fortælle os. Derfor synes mine klassekammerater, at det er megainteressant at finde ud af, at alle de fordomme, de måske har, ikke nødvendigvis er sande.

Hvad vil du gerne sige til andre KFS’ere, der overvejer at skrive bibelvers på tavlen eller på andre måder gøre noget, som måske overrasker deres klassekammerater?

Jeg synes bare, man skal prøve det og høre, hvad kammeraterne tænker om det. Indtil nu har jeg kun fået interessante samtaler ud af det.

URL: https://kfs.dk/organisation/input-ord-paa-tavlen/