Ivalo, Daniel og Karoline – tre gode KFS’ere skal løbe med faklen i Grønland!

Ivalo, Daniel og Karoline – tre gode KFS’ere skal løbe med faklen i Grønland!

Når KFS’ grønlandssekretær, Sara Friis Børty, går på barsel efter sommerferien, bliver det Daniel Boel Nielsen, der tager over frem til jul, hvorefter Karoline Lundegaard Mandrup løber videre med arbejdet frem til påske. Samtidig ansættes Ivalo Knudsen, KFS’er i Grønland, som stundentermedhjælper i hele perioden. Mød dem alle tre lige her.

MortenBirkmose,  

Én KFS-sekretær bliver til tre seje og virkelig spændte barselsvikarer, der står klar til at føre KFS-arbejdet i Grønland sikkert videre, når Sara Friis Børty går på barsel efter sommerferien. Sekretærstillingen deles mellem Daniel Boel Nielsen, der bliver ansat fra sommerferien og frem til jul, og Karoline Lundegaard Mandrup, der skal føre arbejdet videre fra den 1. januar og frem til påske. De er begge netop blevet færdige med et ophold på KFS’ ledertræningscenter, LTC, hvor de blandt andet fik mulighed for at møde og være en del af KFS-arbejdet i Grønland tilbage i starten af marts. En tur, du kan læse mere om her.

Samtidig er det også blevet muligt at ansætte Ivalo Knudsen som studentermedhjælper fra august til marts, hvor hun skal arbejde sammen med henholdsvis Daniel og Karoline om at videreføre og understøtte de grupper og det gode arbejde, der er blevet etableret i KFS Grønland i de seneste år.

At det netop er denne konstellation, KFS er endt ud med i Grønland, vækker stor begejstring hos KFS’ generalsekretær, Christian Rasmussen:

Det er særdeles glædeligt, at vi kan sende to af vore gode LTC-elever til Grønland. Daniel og Karoline er folk med begge fødder i sneen, ben i næsen, ro i sindet, smil og godt humør og ikke mindst et solidt og frimodigt vidnesbyrd om Jesus. De kommer til at videreføre Saras gode arbejde på bedste vis.

Og så er det en stor glæde og et bønnesvar for KFS, at vi samtidig også kan ansætte Ivalo som studentermedarbejder. Vi ved, hvor vigtigt det er, at KFS i Grønland er og bliver et grønlandsk KFS, og at vi ind i det også får givet ejerskabet over KFS-arbejdet videre til de grønlandske studerende. Derfor ser vi det som en stor velsignelse, at Gud har givet os mulighed for at ansætte Ivalo i denne tjeneste.

Hvem Ivalo, Daniel og Karoline er, kan du blive meget klogere på lige her, hvor de får lov til at sende en hilsen:

Ivalo Knudsen, Studentermedhjælper i KFS Grønland fra august til marts

Jeg er 37 år, mor til den skønneste dreng på 6 år, som hedder Valentin, og jeg går på Universitetet her i Nuuk, hvor jeg læser teologi. Jeg kommer fra Sydgrønland og er opvokset hos mine bedsteforældre, hvor min mormor var økonoma på hospitalet, (Jeg ved det, en gammel betegnelse), men hun var dog hjemmegående for mig. Min morfar, min helt, var præst.

Min søn og jeg elsker naturen og tager på mange ture afhængigt af årstiden. Vi plukker bær, henter forskellige urter til både te og til smørelse. Mine fritidsinteresser er bl.a. kajakroning, svømning, håndarbejde, at gå på opdagelse i naturen med min søn og madlavning.

Jeg har altid sagt, at jeg ved, at jeg aldrig vil være præst. Men her er jeg og læser teologi endnu en gang. Jeg læste to semestre på KU i 2018, men blev syg og måtte tage orlov, så her er jeg igen. Og her på Grønland er uddannelsen således, at den kun kan bruges til at blive præst, så jeg er i gang med at sluge nogle kameler.

Jeg elsker mit studie og er gevaldigt interesseret i teologien og diakoniarbejde, det er nok mere den gudstjenestelige skikkelse, jeg ikke kan se mig selv i. Alt det andet som præsten laver, kan jeg godt se mig selv trives i.

Jeg er rigtig glad for at være stødt ind i KFS her i Nuuk, for når vi nu er så få studerende på holdet, kan det hurtigt blive ensomt at være kristen på studiet, og man kan jo ikke bare lige gå og spørge tilfældige på universitetet, om de også er kristne.

Jeg håber på at kunne være med til at fremme KFS i Grønland. Det er så nødvendigt, at vi ikke skal miste flere troende, fordi ingen gad lytte til dem, eller de ikke turde stå frem. Derfor synes jeg fællesskabet er så vigtigt, hvor nogen går foran, så man kan udvikle troen sammen. Jeg vil glæde mig til at begynde arbejdet til sommer, og jeg håber på, at jeg kan finde andre menneskefiskere at arbejde sammen om den opgave med.

 

Daniel Boel Nielsen, KFS-sekretær i Grønland fra 1. august – 31. december

Aluu KFS Grønland!

Jeg har simpelthen fået lov til at tage over for Sara som KFS–sekretær i Grønland noget af tiden, mens hun er på barsel. Jeg glæder mig allerede meget til at komme i gang!

Jeg var med LTC (KFS’s højskole) i Grønland i februar, hvor jeg fik lov til at have et par uger med KFS Grønland og se noget af alt det forskellige arbejde, KFS laver i Grønland. Heriblandt kollegiespisning: Et genialt koncept i en by som Nuuk, hvor mange studerende kommer langvejsfra og kan opleve hjemvé. Det er fedt at være med til at skabe fællesskaber, der kan bryde ensomheden. Vi var også med til KFS aftenerne.

Da vi med LTC var ude på gymnasiet i Nuuk og holde en KFS-Stand, fik vi virkelig mange gode snakke og mødte en stor åbenhed i forhold til at snakke om tro og det åndelige, som jeg ikke har oplevet på samme måde i Danmark. Folk virkede til at være glade for at få en mulighed for at snakke om tro, og det er jo lige præcis det, vi gerne vil i KFS. Så jeg håber også, at min tid i Grønland kommer til at være en tid, hvor der bliver mulighed for at fortælle evangeliet til studerende, som ikke hørt det før.

Jeg tror, at bøn er noget af det vigtigste, vi kan gøre i kristent arbejde, for i bønnen erkender vi noget vigtigt: Det er i virkeligheden ikke mig, der arbejder, men Gud, der arbejder. 

Jeg kan ikke forvandle liv, få folk til at ændre deres verdenssyn eller den mening med livet, som de tror på. Det er der ikke noget menneske, der kan. Det er kun Gud, der kan det. Og derfor går jeg også ind til den her opgave med ydmyghed og i forventning til, at det må være Gud der arbejder – og han kan til gengæld gøre store ting.

Men jeg vil også spørge dig, der læser dette, om du ikke kunne tænke dig at bede for de grønlandske studerende? Bede for KFS i Grønland, bede for vækkelse og bede for, at jeg må blive udrustet til at give Guds kærlighed videre til de studerende i Grønland.

Her er lidt om mig: Jeg elsker naturen og den ro, som den giver. Jeg glæder mig virkelig til at komme ud og vandre, fiske, sejle og tage på jagt i den fantastiske Grønlandske natur. Derudover nyder jeg at have lange snakke over en god kop kaffe, at spille brætspil, at læse bøger og at lære nyt om alle mulige ting.

Takuss

 

Karoline Lundegaard Mandrup

Hej KFS Grønland!

Nøj, jeg glæder mig til at have fællesskab med jer og Jesus i Grønland. Og så ser jeg vildt meget frem til at leve i KFS´ vision sammen med jer: kende Jesus – gøre Jesus kendt. Når jeg ikke lige synes, at nogen ting giver mening, så er det en sætning, jeg vender tilbage til, fordi jeg synes, den er fuld af mening.

Jeg har lidt historie med Grønland. Jeg boede et par år på Diskoøen med min familie, da jeg var lille, og jeg har stadig lidt familie i Grønland, så det er ikke fuldstændig ukendt land. På LTC havde vi også den fornøjelse at være en lille del af KFS-arbejdet i Grønland i et par uger.

Mange nye ting ligger foran mig i arbejdet, men jeg beder om, at Gud vil bære og lære mig. Og det tror jeg, han vil!

Selv kan jeg godt lide at være ude – bare kigge på natur, fx med et par ski på. Derudover nyder jeg at nørkle med genbrug og garn, læse gode bøger og være sammen med skønne mennesker, som jeg håber at møde mange flere af, når jeg kommer til Grønland til januar.

Takuss!

URL: https://kfs.dk/seneste/ivalo-daniel-og-karoline-tre-gode-kfsere-skal-loebe-med-faklen-i-groenland/