Discipeltræf var… velsignet, fantastisk, inspirerende. Og tiltrængt!

Discipeltræf var… velsignet, fantastisk, inspirerende. Og tiltrængt!

2 år er der gået siden den sidste store KFS-lejr! Men i efterårsferien kunne KFS endelig være traditionen tro igen og byde 300 gymnasieelever og sabbatsårs-KFS’ere velkommen til et helt igennem velsignet Discipeltræf. Og det var… Tiltrængt!

MortenBirkmose,  

Skal det virkelig lykkes? Er der ikke nogen, der stopper os? Et pludseligt pressemøde, en eksponentiel stigning i et eller andet. Er det sandt, at vi nu endelig kan drage på KFS-lejr igen?

Med de sidste års aflysninger og mange dag-til-dag forandringer siddende i kroppen, var det en forløsende oplevelse endelig(!) at se de første deltagere på dette års Discipeltræf indtage Skanderborg Gymnasium – i højt humør og fulde af forventning til, hvad de kommende fem dage i selskab med mere end 300 andre KFS’ere mon ville byde på. Og hvilke dage det blev!

Helt (u)normalt

Har man været på rumrejse eller gemt sig i junglen de sidste to år, var det muligvis ikke til at se, hvorfor Discipeltræf var noget helt særligt i år. For det var en lejr fyldt med netop dét, som mange gennem tiden har fået lov til at opleve og forbinde med KFS-lejre.

Fem dages lejr i efterårsferien – tjek. Lovsang, forkyndelse, bibeltimer, undervisning og fællesskab – tjek. En overmåde hyggelig LTC-café med mormorvibes og ’After Eight’-chokolade. Brætspil og nachos. Andagt og plads til stilhed og bøn i det stearinoplyste reflektorium. Åben scene med masser af sjove og kreative indslag. Eftermiddagsaktiviter. Byt-til-nyt. Dans. Hygge. Fodbold. Auktion. Gensyn med gamle venner og møder med nye. Tjek.

”Det er jo KFS-lejr, som jeg kender det,” er der en del KFS’ere, der vil tænke. Men for størstedelen af de nuværende gymnasie-KFS’ere eksisterer ’kender’ ikke. Dét og Guds velsignelse var med til at gøre dette års Discipeltræf til en helt særlig lejr!

Helt tiltrængt!

Og det var et særligt Discipeltræf, KFS fik lotil at skyde afsted i år! Et af de første ord Isabel og Hanna, der går i 3.G på henholdsvis Aarhus Katedralskole og Frederiksborg Gymnasium og HF, bruger til at beskrive oplevelsen af at være på lejr igen, er ’tiltrængt’. Som Hanna formulerer det: ”Man lægger jo meget mærke til her efter corona, at der er mange unge mennesker. Det er virkelig støttende for ens tro, synes jeg.” I forlængelse af det fremhæver hun også lovsangen, som noget helt særligt:

”Når jeg lovsynger, så kigger jeg også bare nogle gange rundt på de andre. For det er – det er jo mine Jesu brødre og søstre. Og at se, hvordan de stråler og bare er det rette sted her. Og at dele det med hinanden. Det er bare virkelig godt.”

Netop det her med fællesskabet er også noget af det, som Isabel fremhæver som noget helt særligt, hun tager med sig fra årets lejr:

”Jeg var til et seminar, hvor vi blandt andet snakkede om det her med, at fællesskabet faktisk er en del af vores trosbekendelse. At vi tror på den hellige almindelige kirke og de helliges samfund. Det var virkelig cool lige at få den ridset op, for nogle gange kan man godt tænke det som sådan en lille ekstra ting, vi har. Men under corona blev det bare tydeligt, hvor svært det er at være i det hele selv. Der har jo også været meget fokus på i år (i KFS), at vi vandrer sammen. Og det, tror jeg, bare virkelig er rigtigt.”

Helt nye oplevelser, helt ny viden og helt nye venner

Asger, Villads og Adam går alle tre i 1.G på Gribskov Gymnasium, så for dem var dette års Discipeltræf også deres allerførste KFS-lejr. Men ikke den sidste – de blev i hvert fald hurtigt enige om, at det var en ”helt vild oplevelse” at være afsted.

Men hvad gjorde det vildt? Hvad står tilbage, når man er afsted på Discipeltræf for allerførste gang? De fremhæver blandt andet KFS-auktionen som en sjov oplevelse. Det var en eftermiddagsaktivitet, som startede søndag eftermiddag, da 35 æbler blev sendt med et stort antal KFS’ere ud i Skanderborg for at blive ’byttet-til-nyt’. Og byttet blev der. Så meget, at lejrchefen, Peter Bjerre, var ved at blive lidt bekymret over, om vi nogensinde kunne komme af med alle de ’nye’ ting igen. Men tirsdag eftermiddag blev det hele solgt på auktion. Til lejrdeltagerne selv og til fordel for KFS – og der blev samlet over 20.000 kr. ind. Selv for garvede KFS’er var det en god lektion i giversind og -glæde.

Noget andet, de fremhæver, er seminarerne. Både mandag og tirsdag eftermiddag var der mulighed for at komme til seminarer om et væld af forskellige emner. Lige fra ’Mand dig op!’ til ’Abraham – what’s all the fuzz about?’ og ’Trosforsvar i den virkelige verden’. Mulighederne var mange, og det var også noget af det, de godt kunne lide. At der var så stor bredde og forskellighed i, hvad man havde mulighed for at høre om.

Helt overordnet blev de også enige om, at ’ny viden’ er noget af det, de vil tage med sig hjem fra Discipeltræf. Dét – og så nye venner. Der er rigtig mange på sådan en lejr, som de bemærker, men selvom de trods alt ikke har nået at lære alle de mere end 300 KFS’ere at kende, synes de alligevel, at man kan nå at få mødt en god del i løbet af lejren. Og det er jo på alle måder også en glædelig oplevelse at tage med sig hjem.

 

Helt Frikendt

Temaet for dette års Discipeltræf var ’FRIKENDT!’. Derfor stod både bibeltimer og forkyndelsen til aftenmøderne også i evangeliets forløsende friheds tegn. Den frihed, der løber gennem hele Guds store frelseshistorie ­– lige fra skabelsen til korset og frem mod den endelige genoprettelse. Den frihed, der bliver forkyndt over os fra den tomme grav, og som gør, at vi nu kan synge:

”Helt fri, jeg er helt fri!

Du ser alt i mig og elsker mig stadig.”

Som det blandt andet lød i årets lejrsang. Dét var et stort, særligt og helt igennem tiltrængt budskab at samles om på Discipeltræf 2021!

Af Morten Lund Birkmose, kommunikationsmedarbejder i KFS, birkmose@kfs.dk

 

Hør (eller genhør) årets forkyndelse

Hvis du gerne vil høre talerne fra dette års Discipeltræf er de gjort tilgængelige på vores hjemmeside under ’ressourcer’ eller via vores podcastkanal. Den finder du ved at søge efter ’Kristeligt Forbund for Studerende’ i din normale podcastafspiller.

Lejrsangen er skrevet af Jonas Grube Hansen, som også var en del af dette års lovsangsband. Du kan høre sangen lige her og finde både tekst og akkorder i nedenstående PDF.

URL: https://kfs.dk/lejre/discipeltraef-var-velsignet-fantastisk-inspirerende-og-tiltraengt/