Et stort og tillidsfuldt tillykke med huen!

Et stort og tillidsfuldt tillykke med huen!

Den sidste eksamen er overstået. Huen sidder, som den skal. Vi vil gerne ønske dig et kæmpe tillykke og bringer her en hilsen fra Eskil Lyngsøe Poulsen, bestyrelsmedlem i KFS.

MortenBirkmose,  

Huen er kommet på hovedet, og eksamensbeviset er i hus. Du har haft matematik, fransk, idræt eller biologi for måske sidste gang, og livet ligger åbent som en landevej. Det er lækkert. Det er stort. Kæmpe tillykke med det! Glem for en stund alt om karakterer, timer og lektier og nyd, at solen skinner, og sommeren er over os!

Nu åbner der sig en helt ny verden for dig. Måske ved du allerede nu, at du skal i gang med at studere efter sommerferien. Måske skal du ud at rejse. Arbejde lidt. Eller måske ved du slet ikke, hvad du skal lave, eller hvor du skal ende. Ja, din nyvundne frihed føles måske endda lidt utryg, som at være på gyngende grund midt i et oprørt hav af valg og store livsbeslutninger.

Så lad os lige prøve at stoppe op her.

Det eksamensbevis, som du nu har fået, kan du vælge at se som en simpel adgangsbillet til din kommende uddannelse, ja, til din fremtid. Men du kan også vælge at se det som en tillidserklæring fra samfundet til dig. Din hue og dit eksamensbevis er det fysiske udtryk for, at samfundet har tillid til dig. Tillid til din fremtid. Tillid til, at du er fuldt ud i stand til at træffe dine egne valg og fortsat blive klogere på, hvad netop du skal bidrage og beskæftige dig med. Tillid til, at du er god nok.

Jeg havde ikke altid tillid til mig selv, da jeg for syv år siden fik mit eksamensbevis. Jeg var usikker på mine egne evner, usikker på om jeg var god nok, usikker på hvad jeg selv, min familie og Gud ville med mig og mit liv. Med min hue på hovedet og eksamensbeviset hjemme i skuffen kunne jeg dog vide mig sikker på, at jeg i hvert fald kunne finde ud af noget.

Du har mildt sagt haft en underlig tid på gymnasiet. Det sidste halvandet år har du sikkert siddet langt mere hjemme end på skolen, og her har din skole måttet vise dig tillid. Tillid til, at du kunne arbejde hjemmefra og tage ansvar for din egen uddannelse. Det har også været langt sværere at være KFS på gymnasierne i din gymnasietid. Og alt for meget er blevet aflyst eller henvist til at foregå online. Jeg forstår dig godt, hvis du også kan sidde tilbage med en følelse af at være blevet en lille smule snydt. Jeg håber, at din studentertid bliver fyldt af festlige og gode minder, der kan veje op for nogle af de lidt kedeligere, du også har fået med.

Men jeg har også tillid til, at Gud har været med og vandret sammen med netop dig, der læser dette, og at han har arbejdet i og med dig i løbet af din mærkværdige gymnasietid. Også selvom du måske ikke selv kan få øje på det.

Jeg håber, at du også oplever nu at kunne have tillid til Bibelens ord om, at Gud har gode og lykkelige planer for dig. Det er det løfte, du kan gå ind i din åbne fremtid med. Jeg håber også, at du har tillid til ordene om, at Jesus med sin død satte dig fri til at leve. For det er et fantastisk udgangspunkt at tage med videre i dit liv og i alle dine valg. Jeg håber, at du har tillid til, at Gud vil bruge dig i det næste kapitel af dit liv. For det vil han!

Jeg vil også gerne benytte lejligheden her til at sige dig en stor tak for din tid i KFS. Vi ville gerne have givet dig meget mere af alt og lidt færre aflysninger, men jeg håber, du på trods af alt stadig fik en god tid i og med KFS. Og at du har lyst til at forsætte med at være med i KFS’ arbejde efter gymnasiet.

For KFS slutter ikke her. Om det så bliver i en studiestedsgruppe på en videregående uddannelse, i en fælles-KFS i en af landets studiebyer, på vores store lejre, eller om det bliver som medlem eller som forbeder for arbejdet.

Netop i dette specielle coronaår vil jeg gerne særligt invitere dig til at tage med på Discipeltræf i efterårsferien. Her håber vi nemlig at se rigtig mange af jer, der blev snydt for så mange lejre i løbet af jeres gymnasietid!

Alt det bedste og Guds velsignelse over dig og din fremtid.

Du kan have fuld tillid til, at han har gode og lykkelige planer for dig.

Kærlig hilsen 

Eskil Lyngsøe, på vegne af ansatte og bestyrelse i KFS. 

 

URL: https://kfs.dk/organisation/et-stort-og-tillidsfuldt-tillykke-med-huen/