Nye LTC'ere fylder huset i Ødsted

Søndag den 5. august kom der igen for alvor liv i huset på Ribevej i Ødsted. Den ene halvdel af KFS-centret, LTC, er nemlig blevet indtaget af LTC’ere.

FlowTwo,  

En flok spændte unge mennesker troppede i søndags op på LTC. Det var det nye kuld af højskoleelever. Denne uge står i introduktionens tegn, hvor de skal lære huset at kende – både praktiske ting som hvor rengøringsmidler, salt og badeværelset ligger, men også hvilke mennesker der har sin daglige gang i huset.

Det mest spændende var dog måske, hvem de skulle gå sammen med i mindst det næste halve år, som vil byde på store oplevelser – både udfordrende og opmuntrende. For at eleverne kunne komme godt ind på hinanden har Hanne Anne, Frank og Nic – LTC’s ansatte – arrangeret forskellige former for teambuilding.

For eksempel skulle holdet stille sig i en ring og have en rulle malertape sat fast over armene. Herefter flyttede forstander Nic ringen de stod inden for fem meter væk. Opgaven var nu at flytte sig sammen over ringen uden at tapen gik i stykker.

Det er dog ikke kun for at lave mærkelige ting, forklarer Nic.

”Selvfølgelig er det for at gøre noget skørt og sjovt, men der er samtidigt en dybere pointe med det. Et LTC-hold er nemlig ikke kun en række individer, men er en enhed der består af individer, som skal arbejde sammen for at tingene lykkes. Hvad den ene gør har konsekvenser for den anden. Det er legen med malertapen et billede på, og det er vigtigt at forstå, når man går på LTC.”

Udover denne sjove lille øvelse har de første par dage budt på vandretur, madlavning og introduktion til køkkenet, men også den anden side af LTC, som er mindst lige så vigtig. I aften (onsdag) er der B&B, som står for bibel- og bedeaften.

”Det er noget, vi har sat på programmet cirka en gang om ugen. LTC er nemlig et sted hvor eleverne kommer til at stå til ansvar for sin tro og bliver udfordret på den. Derfor er det enormt vigtigt, at de får prioriteret tid med Gud. Selvfølgelig er der undervisningen, men det er vigtig, at de også selv kommer i gang med en praksis omkring bøn og bibel, og det gør de blandt andet til disse aftner,” siger Nic om disse aftner.

Der er altså masser at se frem til for gruppen af unge mennesker.

I øvrigt lykkedes det at flytte sig over i ringen uden at malertapen knækkede, så det tegner godt for det kommende semester.

URL: https://kfs.dk/ltc/nye-ltcere-fylder-huset-i-odsted/