Discipeltræf bliver - men det bliver anderledes

Discipeltræf bliver - men det bliver anderledes

På baggrund af de gældende retningslinjer og anbefalinger i forhold til at begrænse spredningen af coronavirus, har KFS valgt at gribe muligheden og prøve et helt nyt koncept af. Der bliver derfor ikke ét samlet Discipeltræf i Skanderborg i år, men tre forskellige lejre rundt i landet, der alle afholdes over tre dage i den første halvdel af efterårsferien.

MortenBirkmose,  

400 glade og forventningsfulde gymnasieelever, der sidder tæt samlet til fællesmøder og bibeltimer. Store sovesale. Intens lovsang. Lange madkøer. Det er alle ting, mange normalt vil forbinde med Discipeltræf – men også med stor risiko for spredning af coronavirus, desværre.

Med udmeldingen om, at forsamlingsforbuddet som udgangspunkt ikke hæves fra de nuværende 100 personer før 1. november, har KFS derfor også valgt allerede nu at gentænke konceptet, så lejrene kan afholdes forsvarligt og i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Helt konkret betyder det, at Discipeltræf i år bliver afholdt som tre forskellige lejre fordelt i hele landet.

For Peter Bjerre, der er sekretariatsleder i KFS og ansvarlig for Discipeltræf, er det vigtigste i forhold til denne beslutning, at der bliver et Discipeltræf i år:

”Foråret viste mange af os, hvor vigtige de fysiske fællesskaber er, og hvor meget vi har brug for hinanden og det kristne fællesskab. Vi vil derfor også gå rigtig langt for, at vi også i år kan tilbyde KFS’erne det fællesskab og åndelige pusterum, som vi er overbeviste om, at Discipeltræf er.

Det tror jeg, at vi har fundet et godt og mere sikkert udgangspunkt for nu, set i forhold til coronasituationen, og så skal vi ellers i gang med at kigge på, hvordan man laver tre gange Discipeltræf på samme tid. Det betyder selvfølgelig, at vi må kaste den normale drejebog væk og prøve en masse nye ting af. Det bliver helt sikkert også en både lærerig og spændende proces, men vigtigst af alt, så kan vi med det her set-up fortsat arbejde efter, at der kommer et Discipeltræf i år!”.

De tre lejre vil komme til at vare henover tre dage i den første halvdel af efterårsferien og afholdes på Sydvestjyllands Efterskole i Bramming og Hedemølle Efterskole i Bjerringbro. Derudover arbejdes der i øjeblikket på at finde en lokation på sjælland. Lejrene vil blive afholdt under ét samlet tema, og selvom der vil være forskelle, er det fælles for dem, at der vil være rig mulighed for at lytte til inspirerende forkyndelse, synge gode lovsange, hygge med nye og gamle venner og modtage lærerig undervisning.

Der vil være plads til cirka 80 deltagere på hver lejr, hvilket betyder, at KFS samlet stadig håber på at kunne samle op imod 240 gymnasieelever til at bruge en del af deres ferie på at nyde KFS-fællesskabet, blive udrustet i troen og få tid til at flytte fokus fra hverdagen og over på Jesus.

I løbet af de næste uger vil der komme meget mere information om lejrene, herunder temaet, forkyndere, aktiviteter, muligheder for stande og program for de enkelte lejre.

Hvis man har spørgsmål eller andre henvendelser i forbindelse med ændringen af Discipeltræf, er man velkommen til at kontakte KFS’ sekretariatsleder, Peter Bjerre, på peter@kfs.dk eller telefon 35 43 82 82, lok. 3.

URL: https://kfs.dk/lejre/discipeltraef-bliver-men-det-bliver-anderledes/