Learn to communicate

Learn to communicate

I sommer var jeg og ni andre glade KFS’ere i Bulgarien i 11 dage for at deltage i dette års sommerprojekt, Learn to communicate.

FlowTwo,  

Første gang jeg hørte om projektet var på KFS’ Påskelejr, og efterfølgende tilmeldte min kusine og jeg os projektet. Jeg var lidt nervøs, før jeg tog af sted. Det skyldes, at jeg aldrig har været rigtig god til engelsk, men jeg håbede, at projektet kunne hjælpe med til at forbedre dette.

Projektet foregik i den bulgarske by Tryavna, og havde i år deltagere fra Bulgarien, Holland og Danmark -derudover kommer projektlederen Craig oprindeligt fra USA.

Formålet med projektet var, at vi kunne knytte bånd mellem landene, men også at knytte bånd mellem kristne og deres medstuderende. Derfor var det også muligt at tage ens venner med fra uddannelsen. Der var ikke lagt bibeltimer ind i programmet, men for dem, som havde lyst, var der dagligt morgenandagt. Grunden til, at der ikke var bibeltimer, var mest af alt, at man i Bulgarien er meget mistrodiske over for evangeliske kristne, og derfor var målet med projektet at skabe tillid og ikke skræmme de medstuderende væk.

Vi blev undervist i kommunikation af Craig, og her lærte vi om kulturforskelle, personlighed, lytning, konflikthåndtering og meget mere. Craig var en rigtig god underviser, men ud over at fortælle os en masse, arbejdede vi også meget i grupper og lavede mange øvelser. For eksempel skulle vi i grupper forsøge at kommunikere fem spillekorts kulør og nummer gennem nonverbale koder – denne øvelse var med til at lægge vægt på, hvad der er vigtig i kommunikation.

Ud over at vi havde undervisning i kommunikation, var vi også på to dagsture. Den ene dag gik turen til den gamle hovedstad Veliko Tarnovo, og den anden dag gik turen til en gammel by, hvor vi oplevede de gamle håndværkmetoder og en tur op i bjergene, hvor vi så drypstenshuler.

Om aftenen havde vi filmaftner, præsentationsaftner, hvor vi alle skulle lave en lille præsentation – dette var meget nervepirrende. Vi havde kulturaftner, arrangeret af de respektive lande, som bød velkommen til deres lands normer, stoltheder og traditioner.

I de sidste dage kunne vi hjælpe i et socialt projekt, hvor vi blev kørt ned i byen til et socialcenter, hvor vi hjalp med til at passe børn, snakke med ældre og bygge bogkasser til et bibliotek.

I løbet af projektet lærte vi alle en masse. Jeg lærte især noget i forhold til mit engelsk, der blev forbedret, og jeg begyndte at stole mere på mig selv. Det, jeg synes, var det bedste ved projektet, var, at jeg fik lov at møde de andre kulturer og danne venskaber på tværs af disse. Her fik jeg især et par rigtig gode venner i Holland, som jeg håber, jeg kommer til at besøge.

Jeg er sikker på, at alle synes, det har været en fantastisk tur, og vi alle er kommet hjem med en masse nye oplevelser, venner, viden og ikke mindst en masse billige souvenirs. Min største opfordring til dig er, at hvis du på et tidspunkt får muligheden for at komme med på en liggende projekt, så gør det!

Mange hilsner fra Esther Bay Jensen

URL: https://kfs.dk/internationalt/learn-to-communicate/