KFS tager på Folkemødet

KFS tager på Folkemødet

Efter gode erfaringer med generalsekretær Robert Bladts deltagelse sidste år, deltager KFS på Folkemødet på Bornholm midt i juni med to medarbejdere.

FlowTwo,  

Den 11.-14. juni løber Folkemødet på Bornholm af stablen. KFS’ generalsekretær Robert Bladt og kommunikationsmedarbejder Jens Jørgen Jensen deltager i Folk og Tro-teltet.

Folkemødet er en politisk festival, hvor både folketingspolitikere og alverdens politiske organisationer deltager. Robert Bladt deltog på festivalen sidste år, hvor han havde deltog som debattør og oplægsholder.

I år er der tre events som KFS deltager i som arrangør. To samtalearrangementer og et foredrag – alle tre med Robert Bladt. Foredraget kommer til at omhandle, hvordan Gud langsomt bliver fortrængt fra forskellige sfærer i samfundet.

Til det første samtalearrangement lørdag klokken 12 har generalsekretæren inviteret sognepræst og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Christian Langballe til en samtale om Folkekirken og Jesu opstandelse. Hvad vil det sige at tro på Jesu opstandelse? Hvor bør grænsen gå for, hvad folkekirkens præster siger, tror og tænker?

Den anden debat kommer til at omhandle fanatisme. Fanatisme og religiøs fanatisme i særdeleshed diskuteres ofte i medierne. Men hvad er fanatisme, og er det egentlig en entydig størrelse? Til at debattere dette emne har KFS inviteret formand for Trykkefrihedsselskabet Katrine Winkel Holm. De to bliver kategoriseret som fanatikere i hvert sit segment henholdsvis inden for de missionske og tidehvervske grupperinger i kirken. Men hvad mener de egentlig om fanatisme? Kan man skelne mellem flere former for fanatisme, og i så fald hvordan? Ser de sig selv og hinanden som fanatikere? Skal fanatisme bekæmpes, eller må man godt være fanatisk forkæmper for ytringsfrihed eller religionsfrihed?

Til begge arrangementer vil KFS’ kommunikationsmedarbejder, Jens Jørgen Jensen, være moderator.

Alle tre arrangementer kommer til at foregå i Folk og Tro-teltet, som er placeret på Kæmpestranden, stand J32.

URL: https://kfs.dk/events/kfs-tager-pa-folkemodet/