Peter Bjerre er ny sekretariatsleder i KFS

Peter Bjerre er ny sekretariatsleder i KFS

Fra 15. maj 2019 får Peter sin daglige gang på kontoret i Ødsted. Mød ham her.

Julie Munk Nissen,  

Generalsekretær Christian Rasmussen byder Peter velkommen med disse ord:

”Jeg er meget glad for, at Peter er klar til at overtage rollen som sekretariatsleder i KFS. Han brænder for sagen – at studerende skal kende Jesus og gøre ham kendt – og var selv med i spidsen for teamet omkring Challenge 2017, da han var KFS’er i Aarhus. Hans faglige baggrund er lige i skabet i forhold til den administrative, økonomiske og politiske indsigt, som hans nye rolle kræver, og selvom han er ung, har han allerede værdifuld erfaring med fra Rådet for Social Udsatte. Med Peter som maskinmester kan jeg og resten af KFS fortsat sove roligt om natten.”

Vi har spurgt Peter om, hvad han tænker om det arbejde, der ligger foran ham:

Hvorfor vil du gerne arbejde lige præcis i KFS?

I min studietid havde jeg selv stor glæde af at komme i KFS, og jeg fik meget ud af både den forkyndelse og det fællesskab, som jeg fandt her.

I mine øjne kan KFS noget unikt, hvad angår at samle unge studerende til dialog om de store spørgsmål, der fylder i livet, og som det kan være svært at tale om på studierne.

Når jeg gerne vil arbejde i KFS, er det derfor med et ønske om at være med til at understøtte, at andre – og gerne flere – også kan blive udrustet og få glæde af et KFS-fællesskab.

Hvad glæder du dig mest til ved at arbejde i KFS?

For det første glæder jeg mig meget til at kunne bruge mine faglige kompetencer til at understøtte missionen om at udbrede kendskabet til Jesus og evangeliet. Herudover glæder jeg mig også meget til at samarbejde med både kolleger og frivillige om at skabe de bedst mulige rammer for KFS’ere rundt på studiestederne.

Hvad er du mest spændt på?

Det er altid spændende at begynde på en ny arbejdsplads. Jeg vil gå til arbejdet med stor ydmyghed, og jeg vil gøre mit bedste for at understøtte det gode arbejde i KFS.

Jeg er meget spændt på at lære mine kolleger at kende og komme i gang med jobbets konkrete opgaver.

Hvad betyder det for dig at skulle arbejde med KFS’ vision ”at kende Jesus og gøre Jesus kendt i studieverdenen”?

Det er min oplevelse, at det ikke altid er nemt at være kristen på ungdoms- og de videregående uddannelser. Måske på grund af de fordomme, man kan møde, eller måske bare på grund af manglende viden om, hvad det vil sige at være kristen. Jeg synes derfor, det er afgørende, at der bliver støttet op omkring de studerende, så de ikke står alene i de udfordringer, de møder i deres studietid. Samtidig mener jeg også, at vi har en central opgave i at dele ud af evangeliet. Begge dele hjælpes godt på vej, hvis KFS kan være med til at “normalisere” dét at være en kristen studerende.

KFS’ vision er altså helt afgørende for mig og absolut en af hovedgrundene til, at jeg valgte at søge stillingen.

Hvilken baggrund har du, og hvordan tænker du, at du kan bringe den i spil i din kommende stilling?

Jeg har en kandidatgrad i statskundskab fra Århus Universitet og har efterfølgende arbejdet i sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte. Herfra har jeg brede kompetencer indenfor bl.a. økonomi, administration og politik.

Jeg tænker, at det alt sammen er vigtigt i rollen som sekretariatsleder, hvor jeg får et bredt ansvar på tværs af funktionerne i sekretariatet. Ligeledes tænker jeg, at jeg kan drage stor nytte af de erfaringer, jeg har fra et velfungerende sekretariat på min nuværende arbejdsplads.

URL: https://kfs.dk/organisation/peter-bjerre-er-ny-sekretariatsleder-i-kfs/