Uncover-grupper spirer frem i solskinnet

Uncover-grupper spirer frem i solskinnet

Unge læser i bibelen med deres studiekammerater og undersøger selv, hvad der egentligt står om Jesus, troen og livets store spørgsmål. KFS' materiale til åbne bibelstudiegrupper bliver brugt.

FlowTwo,  

Af Kristoffer Hjort Kruse, Uncovervolontør i KFS, uncover@kfs.dk

Jeg har nu været i gang som uncovervolontør i tre måneder. Tiden flyver afsted, og jeg vil gerne give dig en lille rapport på mit arbejde.

Unikt rum for de store spørgsmål tiltrækker

Det går rigtig godt! Der er mange, som gerne vil læse i Bibelen. De fleste oplever, at Uncover kan skabe et intimt rum, hvor man kan snakke om livets store spørgsmål – og det er ret eftertragtet.

Mange mennesker snakker aldrig om de store spørgsmål, men de vil rigtig gerne snakke om dem. Det har jeg selv oplevet i de to uncover-grupper, som jeg har startet. Deltagerne her glæder sig til at være med, fordi samtalerne omhandler emner, som vi normalt ikke snakker om, men som både er spændende og relevante at snakke om.

Uncover kan således skabe et unikt rum, hvor livets store spørgsmål behandles ud fra Jesu liv, og hvor man samtidig har lov til at mene og tænke hvad som helst. Det er et ret attraktivt fællesskab at være en del af.

17 grupper på tre måneder

Det oplever mange andre også, og jeg har i løbet af de tre måneder, jeg har været ansat, hørt om 17 uncover-grupper, som er startet op eller har været i gang.

Det er ret opmuntrende, og det kan kun lade sig gøre, fordi modige KFS’ere inviterer deres venner til at undersøge, hvem Jesus er, sammen med dem.

Jeg vil derfor gerne give ordet til nogle af de andre, der har erfaring med Uncover. Det er både folk, som lige er startet, nogle som har været i gang længe, og nogle hvor gruppen er afsluttet.

Noget for dig?

Inden vil jeg dog opfordre dig til skrive til mig på uncover@kfs.dk, hvis du har lyst til selv at prøve Uncover af. Jeg er ansat for at hjælpe dig i gang. Hvis du har yderligere spørgsmål, så skal du endelig ikke tøve med at skrive, jeg vil rigtig gerne fortælle mere om, hvad Uncover er.

Jeg vil også gerne komme ud i din KFS gruppe og holde en uncover-workshop, hvor jeg fortæller om, hvad Uncover er, og hvor I får mulighed for selv at prøve det af.

Erfaringer

Søren Rønn

Hvordan startede du en uncover-gruppe?
Jeg startede en uncover-gruppe med min kone og nogle venner på bagkant af et Alpha-forløb.

Hvordan har det været?
Uncover får dig til at forbløffes, forarges og forundres over Jesus. Og det er godt at gøre sammen i venskabelige rammer. Det har været en hjælp til at få gode, ærlige snakke om, hvordan vi forholder os til netop Ham, hans ord og hans handlinger.

Hvad laver du til daglig?
Jeg arbejder til dagligt i Aarhus Bykirke

Caroline Schousboe

Hvordan startede du en uncover-gruppe?
Et par dage før jeg fik Uncover præsenteret, spurgte min veninde mig om, hvad det lige var, jeg troede på. Hun ville vildt gerne forstå min tankegang, og derfor så jeg Uncover som en god mulighed for, at vi kunne få nogle dybere snakke end bare fest, lektier og sladder.

Hvordan har det været?
Jeg har virkelig haft en positiv oplevelse med dette grænseoverskridende projekt! Jeg var virkelig nervøs for at introducere min veninde for den del af mit liv, men jeg hoppede ud i det, da jeg også havde behov for at presse mig selv og min tro lidt.

Hvad laver du til daglig?
Jeg går på Rødkilde Gymnasium i Vejle.

Cecilie Wibe Højlund

Hvordan startede du en uncover-gruppe?
Ganske simpelt: jeg spurgte min studiekammerat, som bag en stor troskritik gemte på en nysgerrighed om det trosmæssige, om ikke han kunne tænke sig at mødes over noget åben trosdiskussion med udgangspunkt i det her Uncover-hæfte. Det gjorde jeg, fordi jeg ønskede at blive klogere på hans tanker og samtidig blive udfordret i mine egne. Det samme gjorde min kristne medstuderende – og pludselig endte vi med en gruppe på 5.

Hvordan har det været?
Det har været befriende endelig at tale med mine studievenner om de mest centrale dele af kristendommen og derigennem fantastisk at se dem forstå evangeliet og blive bevæget af det. Samtidig har uncover-gruppen været en sund udfordring for min egen tro, idet jeg har skullet sætte ord på en masse indgroede “selvfølgeligheder”. Det har med andre ord skabt en dybere erkendelse af, hvad jeg tror på, og hvorfor jeg gør det.

Hvad laver du til daglig?
Lige nu tager jeg et orlovsår – imellem en færdiggjort BA i antropologi og muligvis en kandidatuddannelse i analytisk journalistik fra sommer.

Jonathan Boel Christensen

Hvordan startede du en uncover-gruppe?
Efter et besøg fra LTC i min klasse, blev jeg spurgt, om jeg kunne have lyst til at spørge mine klassekammerater om at starte en uncover-gruppe. Jeg var lidt usikker, men valgte at sige ja, for hvad er det værste, der kunne ske? Jeg aftalte med Simon fra LTC, som havde været på besøg i klassen, at han lavede en lille video, hvor han introducerede Uncover og fortalte, hvad man bruger det til. Jeg lagde videoen op på klassens facebook-gruppe, og da der var gået 1 time, havde 8 sagt ja til at ville være med til at læse Uncover. Siden fik jeg skaffet en bunke uncover-hæfter, og nu er vi i gang med at læse de forskellige studier.

Hvordan har det været?

Det har været en stor oplevelse! Jeg havde ikke forventet, at mine klassekammerater ville være så åbne over for det. Jeg vil klart opfordre jer til at overveje, om I skulle lave en gruppe med jeres klassekammerater!

Hvad laver du til daglig?
Jeg går i 2.HF på Århus Akademi. Hver tirsdag kommer jeg i Gym KFS Århus og om onsdagen i Unite i Randers

Emil Rindom Hansen

Hvordan startede du en uncover-gruppe?
I lang tid havde jeg lyst til at starte en uncover-gruppe, det startede faktisk helt tilbage i gymnasiet. Det tog dog lang tid, før jeg tog mod til mig, men det var jo egentlig ikke så svært. Jeg allierede mig med en anden kristen fra mit studie, og sammen inviterede vi alle på vores årgang med. Vi fik lov at stå frem og lave en officiel invitation, men det mest effektive var den personlige invitation. Vi mødes om eftermiddagen efter skole, hvor vi griber en kop kaffe og sætter os sammen.

Hvordan har det været?
Det har været en fantastisk oplevelse! Da vi var flest, var vi over 10, men nu er gruppen stabilt på 7 medlemmer. Vi har gennemgået både Johannes og Lukas ud fra Uncover-materialet, og nu er vi gået i gang med at læse noget Paulus sammen.

Uncover-materialet danner grundlag for en god snak, og det formår at ramme det gyldne midtpunkt, hvor der både bliver plads til teologiske og personlige refleksioner. Jeg tror på, at den gode snak, som skabes, er grunden til, at vi stadig holder sammen som gruppe.

Uanset hvem man er, får man spændende input og en snak, som stikker 2-3 niveauer dybere end den sædvanlige smalltalk i de små pauser. Alle mennesker længes efter en dybere mening, og her tilbyder Uncover et godt rum for denne søgen.

Hvad laver du til daglig?
Jeg studerer teologi på Aarhus Universitet, arbejder i YFC og spiller en masse fodbold.


Som du kan læse, er der rigtig mange, som har gode oplevelser med at lave uncover-grupper, og den bedste nyhed er, at du også har muligheden. KFS tilbyder bøgerne gratis, så du kan begynde at læse i Bibelen med dine venner.

Hvis du har lyst til at høre mere eller bare komme i gang, kan du kontakte mig på uncover@kfs.dk, så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig til at komme videre.

URL: https://kfs.dk/seneste/uncover-grupper-spirer-frem-i-solskinnet/