Nyt arrangement: Temadag om litteratur og kristendom

Nyt arrangement: Temadag om litteratur og kristendom

I april afholder KFS sammen med Luthersk Missions Højskole en temadag om litteratur og kristendom på højskolen i Hillerød. Arrangementet er gratis for studerende og finder sted d. 21. april.

FlowTwo,  

Kom med til en temadag om litteratur og kristendom, som dækker et bredt perspektiv af litterære emner. ”Vi har forsøgt at ramme en bred målgruppe,” fortæller Maria Danborg, en af arrangørerne. ”Vi håber, at den professionelle læser vil blive udfordret – og at lystlæseren bliver underholdt.”

Oplæg og seminarer

For at få plads til mange forskellige vinkler, vil der i løbet af dagen være en del kortere oplæg, som suppleres af to længere seminarer om eftermiddagen.

Ved det ene seminar vil Nadja Overgaard Damkjær fortælle om Dostojevskij og Kierkegaards gendigtninger af Jesusfiguren, under vinklingen ”Hvor ophøjet, hvor kristeligt, hvor dumt”. Hvis køn i litteraturen mere er noget for dig, tager det andet seminar dette emne op, ved Jacob Munk og Maria Danborg.

Derudover kommer Mathias Kure og holder et oplæg om forbindelsen mellem troslivet og skønlitteratur, med fokus på læseren. For de Narnia-interesserede kommer Troels Nymann-Eriksen, og fortæller om C.S. Lewis’ syn på fantasi. Johannes Baun, litteraturredaktør på Weekendavisen, vil skildre litteraturens menneskesyn, mens Pia Vestergaard, lærer gennem mange år, vil berøre udviklingen af portrætteringen af kristne i litteraturen.

Læs mere om arrangementet HER. Tilmelding på lmh@lmh.dk, senest d.11/4. 

URL: https://kfs.dk/events/nyt-arrangement-temadag-om-litteratur-og-kristendom/