Studentermission på montenegrinsk

Studentermission på montenegrinsk

Nye indgangsvinkler og tiltag i arbejdet blandt de studerende præger det nye semester, skriver KFS's volontør i Montenegro.

FlowTwo,  

Af Rebekka Barbara Friis Rasmussen, KFS-volontør i det kristne studenterforbund i Montenegro, EUS

Nu er vi kommet ordentlig i gang med vores aktiviteter og møder igen i EUS efter sommerens mange lejre og den efterfølgende ferie.

Et nyt semester

Vi startede semestret op med at afholde et arrangement på universitets egen cafe for især at byde de nyeste studerende velkommen og fortælle dem om, hvem vi er, og hvilke aktiviteter vi afholder.

Da vi ikke direkte har lov til at afholde kristne arrangementer på universitet, må vi finde på kreative måder at komme i kontakt med de studerende på. Vi arrangerede derfor en velkomstkoncert, hvor vi både selv spillede og havde inviteret nogle af de musikalske studerende til at give et nummer eller to.

Der dukkede også studerende op, som vi ikke før har været i kontakt med og som senere er begyndt at have mere kontakt med os.

Aktiviteter og initiativer på montenegrinsk

Vi har efterhånden opstartet alle vores ugentlige aktiviter: Bibelstudier, studentermøder og Conversation Club.

I år har vi startet to nye initiativer: En brætsspilsaften om ugen og forskellige sportsaktiviter i løbet af ugen. Begge ting er med til at hjælpe os til at få nye kontakter med studerende og kan bruges til at knytte stærkere bånd til de studerende, vi allerede kender – for at arbejde med studerende i Montenegro betyder også at bruge lang tid på at opbygge venskaber og investere i relationer.

I november og december har vi bibelstudier, hvor vi bruger Uncover-materialet for at invitere de studerende til at undersøge bibelen selv.

Fokus på kvinderne

Som den eneste kvinde i teamet bruger jeg også mange af mine arbejdstimer på at mødes med kvindelige studerende en-til-en og investere tid i at lære dem at kende, lytte og række ud. Nogle gange har jeg også personlige bibelstudier med dem.

Samtidig har jeg også en kvinde-bibelstudiegruppe én gang om ugen, der giver pigerne en unik mulighed for at åbne op omkring mere private emner, end der ellers var plads til, hvis mændene var med.

Det hele menneske i centrum

Til vores studentermøder har vi behandlet temaer som: “Er jeg god nok til at komme i himmelen?” og “Livets værdi”. Vi har også inviteret de studerende til et lidt anderledes møde, hvor vi havde fået en missionær fra en anden by til at komme og dele om, hvordan man kan forbedre sine chancer for at få et arbejde ved at udvikle sit CV. Det er ikke noget, der traditionelt har været meget fokus på her, så der mødte et større antal studerende op, end der plejer.

Vi ønsker at være et sted, som først og fremmest kender Jesus og gør ham kendt i studieverdenen, men også udruster de studerendes videre færd i livet.

Du kan følge Rebekkas arbejde i Montenegro på hendes blog og støtte hendes arbejde økonomisk ved at vælge “Volontør i Montenegro” på kfs.dk/giv.  

Lær mere om EUS i deres præsentationsvideo herunder (på engelsk)

URL: https://kfs.dk/internationalt/studentermission-paa-montenegrinsk/