Apologia: Invitation til skeptikere

Apologia: Invitation til skeptikere

”Vi ønsker at vise mennesker, at det kristne verdensbillede hverken er dumt eller irrationelt, men at det tværtimod kan være rigt og intellektuelt stimulerende”.

FlowTwo,  

”Latterligt,” ”ignorerer alle fakta,” ”hjernevask” og ”de er jo fulde af lort”. Jo tak.

Da KFS for nylig reklamerede for bogen ”Gymnasietro”, der udkom sidste år, fik vi kærligheden at føle i visse hjørner af kommentarsporet på vores facebookopslag.

En massiv bølge af fordomme som denne er nærmest umulig at imødekomme med saglige argumenter. Samtidigt kan sådan en oplevelse, eller blot frygten herfor, forstærke en tilskyndelse for kristne studerende til helt at undgå den svære samtale om tro med kammeraterne.

Apologia – kristendommens sandhed, skønhed og relevans

Det er netop derfor Center for Kristen Apologetik og KFS med ovenstående citat inviterer til sommerskolen Apologia fra mandag d. 21. august til onsdag d. 23. august.

Hans-Christian Pettersson er studentersekretær for KFS-arbejdet i Aarhus.

”Tanken er at give så mange studerende som muligt et skud eftertanke om kristendommens sandhed, skønhed og relevans inden studiestart. Hovedfokus vil ligge på undervisning om bibelens troværdighed og argumenter herfor,” fortæller han.

Arrangørerne har inviteret en af de førende apologeter i Skandinavien, Stefan Gustavsson, til at komme og undervise om trosforsvar. Gustavsson har udgivet to bøger om emnet inden for de seneste år, Jesus for skeptikere 1 og 2, som begge er højst læsværdige.

Apologia vil indeholde fælles foredrag om bibelens troværdighed, samt spor med en faglig fokuseret behandling af diverse apologetiske emner, såsom kropslighed og nygnosticisme, skabelsesberetningen, evolution samt meningen med livet.

Proklama – træningsforløb for universitetsevangelister

KFS lancerer i forbindelse med sommerskolen et nyt praktisk orienteret undervisningsspor, Proklama, som vil løbe henover det næste år.

Studerende, som bliver optaget, vil få undervisning i at formidle det kristne budskab forståeligt, relevant og tidssvarende indenfor uddannelsesmiljøerne samt svare på indvendinger mod kristendommen – som for eksempel fordommene fra Facebook herover.

Visionen fra KFS’ side er at oprejse den næste generation af formidlere til studiemiljøerne, og vi håber mange har mod på at støtte og være til dette arbejde.

Apologia foregår 21. august til 23. august. Tilmelding skal ske så hurtigt som muligt, på: http://teologi.dk/tilmeld/ Du kan også læse mere på Facebook.

Du kan læse mere om Proklama på www.kfs.dk/proklama

URL: https://kfs.dk/events/invitation-til-skeptikere/