Et boost til fællesskabet

Et boost til fællesskabet

”Når jeg i løbet af ugen møder op med større og større render under øjnene, plejer mine ikke-kristne venner at grine lidt af mig, og med et glimt i øjet sige: "Puha Pernille, har I nu kollektiv igen?"

FlowTwo,  

Lektier og afleveringer. Netflix, hygge og snak. Toast og chokoladekiks. Denne hverdagskombination af skole, fritid og sund kost er sikkert genkendelig for rigtig mange gymnasieelever i Danmark. Den er også en del af hverdagen i Tarm og Skjern, når KFS-grupperne for en uge flytter sammen og deler hverdag i KFS-kollektiv.

Fra søndag til fredag morgen delte de i sidste uge adresse, og prioriterede dermed at lære hinanden bedre at kende og at få brugt tid sammen uden for de 30 minutter, hvor de én gang om ugen mødes til KFS.

Pernille Asta Iversen er 2.g’er på VGT (Vestjysk Gymnasium Tarm) og fortæller: ”Jeg kan huske, at det var efter mit første KFS-kollektiv i 1.g, at jeg virkelig følte mig som en del af KFS gruppen. Det giver noget helt specielt til vores KFS, at vi lærer hinanden bedre at kende også udenfor skolen. Det styrker fællesskabet, hvilket også bidrager til, at vi kan få mere ud af KFS. Man føler også, at KFS bliver en mere fælles ting, som vi er sammen om at bidrage til.”

Frihed og afslapning
Ugen arrangeres af gruppens socialudvalg, der aftaler leje af et lokalt missionshus og planlægger ugens program. Og det er ikke en hel Påskelejr, der skal stables på benene for at få en hyggelig uge. ”Vi plejer at have en aften med oplæg eller tale, og en aften med lovsang. Og så aftener hvor vi hygger med en eller anden form for fælles aktivitet. Det har fungeret helt vildt godt for os,” fortæller Pernille. “Der er SÅ god stemning, og den bliver holdt oppe hele ugen – på trods af et større eller mindre søvnunderskud.”

Hvor mange, der deltager i KFS-kollektiv, svinger alt efter hvor meget skolearbejde og andet program, folk har i deres egen hverdag. I løbet af hele ugen var der omkring 40 KFS’ere, som var forbi på et eller andet tidspunkt, mens der var cirka 15, der bliver boende næsten hele ugen.

Denne frihed til at droppe forbi når det passer, er en del af konceptet, ligesom man også må invitere sine klassekammerater på besøg. Pernille fortæller: ”Mine klassekammerater synes, det lyder helt vildt hyggeligt, og alle er mere end velkomne til at tage deres ikke-kristne venner med forbi – KFS er for alle! Det er oplagt at tage en ikke-kristen klassekammerat med ned til en toast og lidt lektielæsning efter skole.”

Et udbredt koncept
En gæst, der droppede forbi et par dage, var KFS-sekretær Jan Pahus Nissen. ”Jeg oplevede en rigtig god og hyggelig stemning. Eftermiddagene gik med søvn, lektier og spil, og var ret sløve – men om aftenen (og et stykke ud på natten) var der godt gang i tingene, med masser af hygge og godt fællesskab.”

Han fremhæver desuden KFS-kollektiv konceptet: ”Der er mange steder, hvor de jævnligt holder KFS-kollektiv. I denne uge har de kollektiv i Holstebro, for et par uger siden var der KFS-kollektiv i Herning. Så det sker allerede ret ofte og mange forskellige steder rundt i KFS landskabet”, melder Jan.

Det egentligt formål
Og Pernille kan også kun anbefale andre KFS grupper at arrangere en kollektivuge: ”Vores KFS på VGT er en relativ stor KFS, og det kan være svært at få en følelse af medejerskab. De 30 minutter, vi bruger sammen hver uge, er virkelig vigtige og et godt sted at få opmuntret hinanden på gymnasiet. Men netop fordi vi er en stor KFS, kan det være svært at få snakket med andre end dem man normalt snakker med.

Her er kollektivugerne med til at vi får snakket med hinanden på kryds og tværs, og når vi får et bedre fællesskab i KFS’en, er det også nemmere at koncentrere sig om det egentlige formål: At kende Jesus, og gøre Jesus kendt.”

URL: https://kfs.dk/lokalt/et-boost-til-faellesskabet/