Historie og formål

Historie
Veritas begyndte i 1992 på Harvard University og har siden da hjulpet med at arrangere forummer på over 250 Universiteter i USA, Canada og Europa. Veritas har siden starten søgt at være katalysator for en seriøs samtale med alle uanset deres religiøse, filosofiske eller kulturelle baggrund.

De første Veritas Forummer i Europa var i 2008 på Oxford, Cambridge og Lille. England, Frankrig og Holland har været pionerer i Europa, men Veritas er nu aktiv i en række andre lande. Og nu også i Danmark.

Formål
Veritas opstod på Harvard som en respons på, at mange af de store spørgsmål i stigende grad blev marginaliseret på Universitet. Fx hvad vil det sige at være menneske? Hvorfor lidelse og ondskab? Hvad er meningen med livet? Hvordan adressere de udfordringer, vi står over for?

Det var spørgsmål de studerende havde, men som ofte forblev ubesvarede i et stadig mere specialiseret universitets miljø. Endvidere blev personen Jesus næsten aldrig bragt med ind i billedet til trods for hans store betydning historisk set.

Veritas eksisterer for at ændre den situation. I stedet for at marginalisere disse spørgsmål ønsker Veritas at skabe et rum for samtale og diskussion af ideer og svar uanset religiøs eller kulturel baggrund.

Ved at samle fremragende forskere og tænkere på tværs af overbevisning og fagområder i en samtale om de store og vigtige spørgsmål ønsker Veritas at skabe en platform for studerende til refleksion, der søger at integrere det akademiske virke og hverdagsliv.

Hvad med navnet? Veritas er Harvards motto (og indgår i mange andre universiteter) og udtrykker den søgen efter sandheden som var grundlæggende for ideen om et universitet. Veritas Forum ønsker at give rum for at udforske det samme ideal: at søge efter sandheden sammen.