Nyt Fællessang-koncept

KFS udgiver i samarbejde med tre andre ungdomsorganisationer Fællessang Plus

Nyt Fællessang-koncept

Erfaringen fra de tidligere udgivelser af sangbogen Fællessang er, at den er forældet efter to år. Derfor har ELU, LMU, IMU og KFS genopfundet konceptet bag sangbogen.

Det udvalg, som de fire organisationer har nedsat, mener nemlig stadig, at der er et behov for at gå sammen om en musikalsk og indholdsmæssigt bearbejdning af lovsange. Når et udvalg samler sange ind og udgiver dem, får foreninger og enkeltpersoner bedre mulighed for bredde i sangene, så man ikke altid synger om det samme.

Resultatet er ”Fællessang Plus”, der i stedet for at være en sangbog – som de tidligere – fungerer som et abonnement. Planen er, at der løbende vil blive udgivet mindre pakker af sange, som man får via et abonnement. Der findes både abonnementer til foreninger og til enkeltpersoner.

Udover at sangene er blevet bearbejdet musikalsk og indholdsmæssigt, hjælper det også brugerne til at få styr på det rettighedsmæssige. De sange, man som forening får adgang til via et abonnement, kan man således frit benytte uden at bekymre sig om copyright.

Det hele kan fra omkring april findes på worship.dk, hvor man som abonnent kan hente pakkerne, eller som ikke-abonnent købe rettigheder til at benytte enkeltsange.

På hjemmesiden vil der også være mulighed for at læse om tankerne bag sangene, og der vil være link til videoer, hvor man kan høre sangene. Dette gør det nemmere for brugerne at lære nye sange.

Ligesom hjemmesiden kan bruges til at få sange ud til brugerne, kan brugerne selv også sende deres sange ind til udvalget, så flere danske sange, som kun bliver sunget i de sammenhænge, hvor de er opstået, kan komme ud til hele landet.