Ny fælles sangbog udsat

Ny fælles sangbog udsat

Sange og Salmer – en fælles sangbog for fire kirkelige organisationer – skulle have været klar til udgivelse 1. november, men bliver forsinket og udkommer først næste år.

Selvom Forlagsgruppen Lohse har valgt det bedste og mest sikre trykkeri, der bl.a. har trykt nogle bibeludgaver for Bibelselskabet, Den Danske Salmebog og Højskolesangbogen, har forlaget måttet konstatere, at man ikke har modtaget sangbøgerne i den kvalitet, som var bestilt. 

“Da vi fik de mange tusind sangbøger på lager, var vi fyldt af begejstring og glæde. Men da vi kiggede grundigere på sangbøgerne, blev vi slemt skuffede!” siger forlagschef Vibeke Sode Hjorth.

“Nogle af siderne er vanskelige at læse pga. for svagt tryk, og der er mange andre alvorlige fejl, så vi har besluttet, at vi skal have et nyt oplag i væsentlig bedre kvalitet.”

Det vides endnu ikke, hvornår det nye oplag af sangbøgerne kan leveres. Det er dog helt sikkert, at det først bliver i det nye år. Ud over sangbøgerne kommer Sange og Salmer også i en udgave med melodistemme og becifringer, i en udgave med stor skrift og på en USB-pen til visning på storskærm. Desuden udgives en koraludgave med firestemmige melodisatser. Udgivelsen af Sange og Salmer afventer, at alle udgaver kan sendes samlet.

“Vi er meget kede af at måtte skuffe manges forventninger og skabe ekstra bøvl med den for-sinkede levering,” siger Vibeke Sode Hjorth.

Hun fortæller, at da Sange og Salmer af nogle var tænkt som årets julegave, vil forlaget fremstille nogle Sange og Salmer-kort, der kan pakkes ind og bruges som gave, indtil den rigtige sangbog samt melodi- og koraludgaven kommer. Det bliver fra 1. november muligt at rekvirere kortene gratis enten gennem bestilling hos Forlagsgruppen Lohse eller via download til eget print fra forlagets hjemmeside www.lohse.dk.

Sange og Salmer bliver fælles sangbog for Indre Mission, Luthersk Mission, Evangelisk Luthersk Mission og KFS. Der er forudbestilt i alt ca. 28.000 stk. af de forskellige udgaver.