Vi sætter komma for et medvandringsår og peger frem mod det næste

Medvandring fyldte på en helt særlig måde i KFS i 2021, hvor vi sammen med en række andre børne- og ungdomsorganisationer satte fokus på det at vandre sammen. Vi sætter et komma her og lader en studerende, to gymnasieelever og Henriette Engberg Vinkel, der har stået i front for projektet, tage os med ind i deres tanker om det at vandre sammen, og hvorfor det er alt for vigtigt til, at vi stopper snakken her.

Vi sætter komma for et medvandringsår og peger frem mod det næste

Halløj! Har du en medvandrer? 

Af Frederik og Silas, HHX på Herningsholm og STX på Vestjysk Gymnasium Tarm

For det har vi nemlig. Vi er Frederik og Silas og går lige for tiden på henholdsvis STX og HHX på anden årgang. Og vi kalder os selv for medvandrere på trods af, at vi ikke er helt skarpe på betydningen af begrebet. Men vi mødtes på efterskole og har siden hen delt tanker, oplevelser, liv og tro. I vores optik er det nogenlunde definitionen på medvandring.

Det er svært som en ensom vandringsmand at holde sig tæt til Jesus. For vi er skabt til relation, og vi har brug for hinanden. Både i gode og i svære tider. Derfor har vi valgt at vandre sammen. At vandre sammen hjælper os til at forblive tæt ved Jesus, og det er både et åndeligt- og menneskeligt frirum. Det er befriende at vide, at man altid har en makker, når sovsen brænder på.

For os har medvandring været en personlig rejse og udvikling. Det har ikke altid været lige nemt at være ærlig. Men når vi tør træde ud af vores comfortzone og være ærlige, vokser vi både i tro og som mennesker.

 

Medvandring blev aktuelt, meningsfuld og givende

Af Andreas Østergaard Jacobsen, stud.theol.

Da jeg blev introduceret til medvandring, lød det aktuelt, meningsfuldt og givende. Alligevel gik der flereår, før jeg selv fik en medvandrer. Men da fik jeg også lov til at opleve, hvor god en medvandrerrelation er for mig.

Det blev aktuelt for mig, fordi jeg står midt i en masse ting lige nu: relationer, tro, mit syn på mig selv og andet. Ting, der nok altid vil fylde på godt og ondt. Og disse hverdagens glæder og kampe har det bedre i samtalens rum end i isolation i mit hoved.

Det blev meningsfuldt for mig, fordi en medvandrer ikke ”bare” er en god ven. Vi mødes med et bestemt mål i tankerne: Vi skal bruge tid på at læse i Bibelen sammen og på at snakke hudløst ærligt om de ting, der fylder hos os.

Det blev givende for mig, fordi jeg så ofte har det som beskrevet af præsten Dietrich Bonhoeffer: ”Den Kristus, der er i ens eget hjerte, er svagere end den Kristus, der er i broderens ord.” Kristne er skabt til fællesskab, fordi vi er skabt til at give hinanden noget helt særligt: Jesus selv.

 

Hvem vandrer du med?

Af Henriette Engberg Vinkel, KFS-sekretær for Fyn og Trekanten, henriette@kfs.dk

Det har været en fornøjelse at stå i spidsen for vores medvandringsprojekt! Tak for de mange gode stunder og møder rundt omkring i jeres fællesskaber!

Jeg har oplevet, at samtalen om venskaber og medvandring har været dybt aktuel i en individualiseret tid. Det er blevet stort for mig, at Jesus er med på livets vej uanset, hvor kringlet den bliver. Og hvor vigtigt det er at vandre med andre, som kan minde os om det!

Noget af det, jeg har fået øjnene op for, er, at relationer på tværs af generationer kan være en særlig berigelse. Min oplevelse er, at både de unge og ældre generationer gerne vil investere i hinanden, men at vi mangler nogen, der tager de første vigtige skridt. Det håber jeg, vi sammen kan gøre i de kommende år, for der er rigtig meget rigdom og velsigneles at hente for os alle.

Så I får også lige en sidste opfordring fra mig: måske skal vi overveje, hvordan medvandring udformer sig for os? Kan vi gøre noget i vores fællesskaber for, at det bliver nemmere at finde nogen at vandre med – også på tværs af generationerne?

 

Vil du gerne vide mere om medvandring?

F.eks. hvordan det kan se ud eller inspiration til, hvordan man kommer i gang? Så har Henriette udviklet en masse gode ressourcer i løbet af det sidste år, som du kan finde på medvandring.kfs.dk