"Vi blev bare ved med at invitere..."

Hvordan springer man fra at være godt 20 fremmødte i sin KFS til pludselig at være over 40? Lokalforeningen Basecamp i Odense slog rekorder dette semester.

"Vi blev bare ved med at invitere..."

Vi er på Fyn. Der er semesteropstart i lokalforeningen Basecamp, som samler gymnasiale studerende fra hele øen.

Hvordan skal skoleåret mon gå? Kommer der overhovedet nye til? Hvor mange dukker op?

”Til opstartsmødet i Basecamp i år var vores forventninger ærlig talt virkelig lave”, fortæller Nathalie Vestergaard. Hun er 3.g’er på Mulernes Legatskole i Odense og en del af den seks mand store KFS gruppe her.

Hun fortæller, at bestyrelsen havde lavet en liste over mulige nye KFS’ere før sommerferien.

“Listen var lang, men man kunne stadig ikke lade være med at tænke: ’Okay – er de her folk overhovedet interesserede?’”

Inden første samling i Basecamp varmede man op med forskellige introarrangementer. Traditionelt set havde der dog ikke været den store interesse for disse, noget som også havde præget KFS gruppen på Mulernes Legatskole i tidligere skoleår.

Men så.

”Før sommerferien var KFS gruppen ikke så interesseret i Basecamp. Men da vi efter sommerferien igen præsenterede arrangementerne, dukkede pludselig størstedelen op til det første møde. Det var mega vildt og gav virkelig en reminder om, at Gud har styr på tingene”, fortæller Nathalie.

Hold ud – og hold igen

Hvordan kunne det vende på den måde?

”Vi har egentlig ikke gjort noget anderledes end før i tiden. Vi blev bare ved med at invitere og forsikre om, at det er et fællesskab med åbenhed, som altid er klar til at tage imod nye uanset trosbaggrund,” fortæller hun.

Ja, faktisk er Nathalies bedste råd til, hvordan man skal invitere sine kammerater til KFS: ”bliv ved, bliv ved, bliv ved.”

Hendes pointe er solid: ”Når man inviterer venner og klassekammerater med til KFS, kan det ofte blive noget, man bare gør én gang. Når man bliver ved, minder man hele tiden sine venner om, hvad KFS er, og de bliver måske mere åbne overfor idéen, jo mere de hører om det.”

Dog opfordrer hun også til at holde igen.

”Jeg har lært, at det også nogle gange kan være en fordel at mærke på personen, om de overhovedet har lyst til at blive inviteret. Det er ikke altid mine ikke-kristne venner har lyst til at høre om KFS. Og så kan for meget pres være afskrækkende. Mød mennesker dér hvor de er!”

En stor udvikling

Da skoleårets første Basecamp samling løb af stablen endte det altså med at gå forrygende.

”Vi vidste ikke, hvad vi skulle forvente, men der blev bare ved med at dukke flere og flere op. Da mødet gik i gang, var vi over 42, hvilket brød alle rekorder de sidste to år.”

Nathalie fortæller, at fremmødet lige nu tæller godt 25 per gang. ”Det er ikke helt de 40, men det er som regel nogen af de samme som de 40, der kommer.”

I forhold til KFS-gruppen på Mulernes Legatskole, som før var afholdne om at komme til Basecamp, er det nu stort set alle, der kommer fast i Basecamp.

”Det er super dejligt og en stor udvikling i forhold til sidste år. Det varmer bare mit hjerte helt vildt, for jeg er selv helt vildt glad for det fællesskab, vi har inde i Basecamp.”


Basecamp er navnet på den første base, man besøger, når man skal bestige Mount Everest. I Basecamp forbereder man sig og fylder på. Man kommer til kræfter og udveksler erfaringer med andre, der er på samme rejse.

Det er et fint navn til et KFS fællesskab, som er én af KFS’ 15 lokalforeninger. Følg dem på Instagram.