Uncover på 20 minutter

Morten er Uncover-volontør i KFS og kommer her med en enkel køreplan for et kompakt Uncover-studie

Uncover på 20 minutter

Af Morten Munch, munch@kfs.dk

Kære KFS’ere.

Skud ud til alle jer, som har brugt Uncover på den ene og den anden måde. I er mega seje!

Jeg har ladet mig fortælle, at nogle også bruger Uncover i KFS-gruppen, hvor nysgerrige klassekammerater er med. Det er bare helt perfekt!

En udfordring kan dog være tiden. Der er simpelthen så meget spændende at snakke om, at uret ringer, før man næsten er kommet i gang. Og ja, Uncover er netop lavet til snak og fordybelse. Samtidig er det fleksibelt, så I kan selv styre, hvor meget I vil gennemgå.

Hvis man har god tid, kan man bare gennemgå oplæggene.

Dersom man kun har 20 minutter, kan man i stedet læse de stykker af evangelierne, som er imellem oplæggenes tekster. Hvis I f.eks. sidder med en Uncover-bog, der gennemgår Johannesevangeliet, kan I første gang læse kapitel 1, vers 1-18. Anden gang kan I læse kapitel 1, vers 19-32, og en tredje gang kan I gennemgå kapitel 1, vers 35-51. Den fjerde gang, I mødes, kan I aftale at have ekstra god tid og se nærmere på det super spændende oplæg, som hører til kapitel 2, vers 1-11. Så kan man også bage kage sammen eller trylle med lidt aftensmad i køkkenet. Det er en succes hver gang!

Nå, men en enkel måde at læse de første tekstafsnit på, kan se sådan ud:

  • Del jer op i grupper af to eller tre.
  • Brug 1 minut på at bede: ”Herre Jesus, vi er nysgerrige på dig. Lad os forstå mere af hvem du er igennem denne bibeltekst. Amen.” (Gør det enten sammen eller i grupperne. Husk lige at tænke med, hvis der er nye, som ikke lige plejer at bede. Så er det en god idé at forklare, at bøn er dialog med Gud, og at de er velkomne til bare at lytte med.)
  • Brug 5 minutter på at læse og reflektere over teksten indeni jer selv. Streg gerne i bogen.

Når du læser teksten, kan du tænke over:

  • Hvem er de centrale personer i teksten, og hvad gør de?
  • Hvad provokerer eller opmuntrer dig ved teksten?
  • Hvad siger teksten om Jesus?
  • Brug 14 minutter på at snakke om bibelteksten og de spørgsmål som står ovenfor.

Helt overordnet har Uncover ét formål, og det er, at du som læser spørger dig selv:

”Hvem var denne Jesus?” Om man har 20 minutter eller 2 timer, så er dét verdens vigtigste spørgsmål at stille sig selv og sine klassekammerater.

Har du erfaringer, spørgsmål eller tanker, som du vil dele, så skriv endelig til mig på munch@kfs.dk. Guds fred og god læse- og snakkelyst!

/Morten