Tillykke med huen!

Den sidste eksamen er overstået. Huen sidder, som den skal. Vi vil gerne ønske dig et kæmpe tillykke og bringer her en hilsen fra Ellen Esmarch Pedersen, næstformand i KFS.

Tillykke med huen!

Tillykke med huen!

Det har været en afslutning på et langt skoleforløb, som blev meget anderledes end forventet. Du har været hjemsendt i store dele af foråret på grund af corona. Modtaget onlineundervisning og formentlig mærket savnet fra dine venner og kammerater. Du nåede at komme i skole igen, men til en ny virkelighed med afstand, håndsprit og ændrede eksamensvilkår.

Der vil for altid kunne knyttes en verdensomspændende begivenhed til det år, hvor du blev student. Det var det år med coronaen…

Men det er jo ikke coroanen, der skal være omdrejningspunktet for dig lige nu, selvom den kan være svær at slippe for. Det vigtige for dig er, at du har afsluttet et langt skoleforløb, og når du er færdig med at fejre det, skal du i gang med noget nyt.

Nogle gange opstår der et tomrum i os, når vi har gjort noget færdigt. Måske også en lille tristhed over, at noget er forbi. Eller måske en usikkerhed. Hvad nu? Mulighederne er mange, og det kan være svært at vælge. Skal der holdes pause i forhold til uddannelse? Et eller to år? Hvad skal de i givet fald bruges til?

Uanset hvad du vælger, er du i Guds hånd! Også selvom du måske kommer til at skulle vælge om. I rigtig mange situationer er det vigtigere at turde tage valg end at vælge det rigtige. Gud er optaget af at være sammen med dig og få lov til at være midt i dit liv – også når der kommer bump på vejen.

Jeg håber, du ser tilbage på de sidste års skoletid som en god tid. Lektier ja, men forhåbentlig også rigtig meget fællesskab med skolevenner – både dem du deler tro med, og dem du ikke gør.

I KFS har det været vores intention og ønske at være der for dig med tilbud om fællesskab og støtte til dit personlige trosliv og støtte til at færdes blandt venner, du gerne har villet dele din tro med. Det håber vi, at du har mærket og måske også gjort brug af.

Det vil vi også gerne blive med, for KFS slutter heldigvis ikke her! Vi er der også, hvis du begynder på en videregående uddannelse. Så husk at nyde din sommer, din frihed og den bedrift, du har gennemført, og så håber vi, at vi ses igen!

Kærlig hilsen

Ellen Esmarch Pedersen, næstformand i KFS