Tag chancen!

Thomas trodsede frygten for en afvisning og inviterede en ny ven til at være med til at læse i Bibelen.

Tag chancen!

Af Thomas Birk Sørensen, tbs@kfs.dk

Mit navn er Thomas, og jeg læser teologi på 1. semester i Aarhus.

Hvis du minder lidt om mig, så kan du nok godt nikke genkendende til forestillingen om, at dine klassekammerater eller andre venner sikkert ikke gider at læse i Bibelen med dig, og at de nok ville synes, det var næsten grotesk, hvis du spurgte dem om det. Jeg kender selv den tanke ret godt, men tanken blev meget udfordret, da jeg sidste forår var til vaffelaften.

Den aften dukkede der én op, som jeg ikke før havde mødt, men som jeg endte med at snakke med i et par timer. Til sidst tog jeg chancen og inviterede ham til at læse i Bibelen med mig ved hjælp af Uncover, som er en supergod bibelstudiebog. Han greb invitationen med begge hænder! Jeg frygtede, at han ville synes, det var mærkeligt, når vi først var kommet i gang, men den forventning blev klart gjort til skamme!

Det er nu snart et år siden, vi mødtes første gang, og forleden tog jeg chancen igen. Denne gang inviterede jeg ham med i kirke, efterfulgt af noget bibellæsning, hvilket han også tog varmt imod. Stik imod, hvad jeg havde håbet på, så kom begge dele til at handle meget om dom, synd og helvede. Begge gange blev jeg ret bekymret for, hvilket indtryk det efterlod ham med. Begge gange blev jeg dog forundret, for begge gange gav han udtryk for, at han synes det var godt og dejligt med noget seriøs tale og ikke ”lommefilosofi”. For mig var disse oplevelser et klart vidnesbyrd om, at jeg måske godt kan have en idé om, hvad der gavner eller hvad folk gider, men at Gud ved langt bedre, end jeg gør.

Vi mødes stadig, og det er blevet en værdifuld relation for os begge. For mig er han blevet en påmindelse om, at folk måske slet ikke synes, at det med bibelstudie eller kirke er så frygteligt eller latterligt, som jeg kan tage mig selv i at tænke eller frygte.

Jeg vil opfordre dig til også at udfordre dine egne forestillinger om, hvad der sker, hvis du spørger din ven, om han/hun har lyst til at læse i Bibelen med dig. Jeg forventede ikke særlig meget, men hvor tog jeg fejl!

__________________________

Har du også lyst til at læse Uncover – eller invitere en ven til at læse sammen med dig? Læs meget mere på kfs.dk/uncover eller kontakt din KFS-sekretær, som meget gerne vil hjælpe dig videre.