Startede året uden gruppe: Nu har de både KFS, fast lokale og gratis kaffe

2.500 elever og ingen KFS-gruppe. Uden overskud eller opbakning til at starte noget op. Et halvt år senere er der ikke blot en gruppe; de mødes 15-16 stykker hver gang, og har KFS-Danmarks måske bedste kaffeordning.

Startede året uden gruppe: Nu har de både KFS, fast lokale og gratis kaffe

På Campus Vejle var der 2.500 handelsskoleelever men ingen KFS-gruppe.

”Jeg syntes, det var super ærgerligt, at der ingen KFS var på en så stor skole,” fortæller Daniel Hertz Sørensen fra Campus.

”Jeg kan huske, at jeg synes virkelig godt om idéen at have et kristent fællesskab på studiet, da jeg gik på efterskole. Det ville gøre det mindre skræmmende at komme fra en kristen efterskole og ud på et helt almindeligt gymnasium”.

Selv at starte en gruppe syntes dog uoverskuelig.

For hvordan starter man en KFS på så stor en skole? Og kan det lykkes, når eleverne tilmed har pauser på forskellige tidspunkter, så det er svært at mødes?

Et oplagt startskud

I starten af skoleåret 2017/18 blev Daniel kontaktet af Peter Stidsen, volontør i KFS, som fortalte, at han ville besøge Campus med nogle elever fra KFS’ ledertræningscenter, LTC, for at lave reklame for KFS og gå i dialog om tro og kristendom på studiestedet.

Det var et oplagt startskud for en KFS-gruppe, men Daniel kunne mærke, han manglede overskuddet og opbakningen til at tage initiativet.

Men så.

På samme eftermiddag et par dage inden besøget fra KFS, blev han ud af det blå kontaktet af to bekendte, han ikke havde haft kontakt med i et stykke tid. Begge var også elever på skolen, og begge skrev med samme opfordring: skal vi ikke starte en KFS-gruppe på Campus?

”Det var ret vildt at mærke, hvordan jeg stod i tvivlen om at få det startet op – og så greb Gud bare ind,” fortæller Daniel.

Rebekka Dittrich var én af de to, som kontaktede Daniel den eftermiddag.

Hun kendte ikke til besøget fra KFS, men havde fået idéen om at starte en KFS gruppe på Campus samme uge, og skrev tilfældigvis til ham netop denne dag.

Dagen hvor KFS kom forbi gymnasiet, fik Rebekka en god snak med volontøren, Peter, og sammen fik de folk, der var interesserede i KFS, til at melde sig ind i den eksisterende Facebookgruppe for KFS på Campus Vejle.

”Herefter skrev jeg både privat og offentligt til folk, at nu startede der KFS op på skolen igen,” fortæller Rebekka.

En velsignet sidebemærkning

Og så gik det pludseligt stærkt. Dagen efter stod Daniel og Rebekka hos vicerektor for at spørge, om de kunne få et lokale at være i på skolen.

”Vi havde håbet på at kunne få et tilfældigt rum i kælderen, men vicerektor var helt vildt positiv, så vi fik et ’lærermøderum’ med bløde møbler,” siger Daniel.

Da det næsten ikke kunne blive bedre, tilføjede vicerektor som en sidebemærkning, at gruppen jo bare skulle forsyne sig med kakao og kaffe i automaten på lærerværelset, når de mødtes.

Herefter blev der inviteret til første KFS møde, hvor hele 13 dukkede op til kakao, kaffe og fællesskab.

Siden er gruppen vokset til 15-16 i gennemsnit, trods det faktum at gruppen må mødes fra 7:45 til 8:10 om mandagen på grund af de skæve pauser på skolen.

Daniel jubler over, at så mange har lyst til at tage en bus tidligere mandag morgen for at mødes til KFS og glæder sig over gruppens lækre forhold, hvor muligheden for en kop kaffe eller kakao hjælper på lysten til at stå ekstra tidligt op.

Når Rebekka ser tilbage på, hvordan alting lagde sig til rette for dem i den første tid, konkluderer hun: ”Jeg er sikker på at Gud var med os den uge – og er det resten af tiden for KFS her på Campus Vejle.”

Fra ny gruppe til nyt fællesskab

Som en helt ny gruppe har deltagerne selv skulle være med til at definere, hvordan de vil mødes og holde KFS.

”Vi synes, det har været vigtigt, at KFS ikke bare bliver en gruppe, man mødes i for at have det sjovt, men også for at kunne dele liv og være fælles om vores vandring sammen. Derfor har vi valgt, at vi gerne at vil have noget Jesus hver gang,” siger Daniel.

”Vi skiftes alle til at stå for at have en lille ”opmuntring” med. Det føles ikke helt så formelt som en andagt,” fortæller han.

Herudover afprøver gruppen nogle idéer de fik fra KFS-volontør, Peter, fx delerunder (FÅP), bøn for studiestedet og videoer fra gymnasietro.dk. Gruppen prioriterer også fællesskab uden for skolen og forsøger at starte hyggeaftener op ca. hver 3. måned.

”Vi mener, at det er vigtigt at skabe relationer udenfor skolen, og det sker meget fint ved disse aftener. Der har været kæmpe opbakning omkring dette koncept i vores KFS gruppe, hvilket har været super fedt,” siger Rebekka.

I det hele taget er det en spændende udfordring at få skabt et sammenhold i en helt ny gruppe.

”Vi har også arbejdet en del på at have ”smågrupper” ind i mellem, hvor vi sætter os sammen 2 og 2 eller 3 og 3 og snakker om spørgsmål eller har delerunder,” fortæller Daniel. ”Det giver nogle gode bånd på kryds og tværs at fortælle åbent om sin livssituation til nye mennesker i KFS-gruppen.”

Et godt første halve år

Overordnet set er status for det sidste halve år, at alt er virkelig positivt.

”Det er lækkert at have mærket, hvordan Gud har støttet os i arbejdet, og har lagt alt til rette for os. Det har været super fedt at mærke opbakningen fra elever, der trofast kommer hver mandag for at starte ugen på en god måde,” siger Daniel.

Daniel håber at gruppen i fremtiden kan vokse sig endnu større. Specielt vil han gerne have folk med fra andre kirkeretninger.

”På nuværende tidspunkt er næsten alle i vores KFS fra Indre Mission. Det er selvfølgelig vildt fedt, de bakker op om initiativet, men jeg har et stort ønske om, at vi kan nå ud til flere kirkeretninger, da jeg synes, det er det helt fantastiske ved KFS,” fortæller Daniel

Han fortsætter: ”Jeg er helt vild med tanken om, at vi ikke behøver dele os op i mange små grupper, men i stedet kan mødes fælles om Jesus.”