”Når der er KFS, er det lidt anderledes”

Dybere samtaler og godt fællesskab er drivkraften i lokalforeningen KFveSt i Skjern og Tarm i Vestjylland. Få inspiration til dit eget KFS-fællesskab.

”Når der er KFS, er det lidt anderledes”

KFS er mange ting for mange forskellige mennesker.

Vi arrangerer lejre, events, temaaftener og mere. Men. Først og fremmest er KFS et gruppefællesskab – på et studiested og mellem studerende.

En lokalforening er en lidt større gruppe, og her er der ressourcer til at brede tingene lidt mere ud og være kreativ på grund af de økonomiske fordele og de mange hænder, der typisk findes her.

Et fællesskab for alle

Lokalforeningen KFveSt dækker over HHX og HTX i Skjern samt VGT i Tarm, og som med andre KFS-fællesskaber er netop det sociale i centrum:

”Hvert år har vi kollektiv, som altid er en succes. Generelt sker der alt muligt, i år har vi fx været ude at bowle, haft en tema-aften, lovsang, gode toasts og meget mere,” fortæller Maria og Christoffer, der begge går på VGT.

Og fællesskabet og de søde sager er ikke kun for medlemmerne:

”Vi plejer at dele kakao ud om vinteren, men som alternativ til det, har vi i år på VGT delt gratis vafler ud til en fredagscafe. Det var virkelig en succes, hvor mange KFS’ere hjalp med uddelingen. Der var flere positive meldinger fra elever, der ikke kommer i KFS, og fra lærerne. Det var super fedt,” fortæller de.

At lære hinanden at kende 

KFS er ofte den lille studiestedsgruppe med 4-10 personer, men i KFveSt, og særligt på VGT, er de rigtig mange. Det er dejligt, men det giver også nogle udfordringer.

”Det kan være lidt svært som leder at have øjne for alle, og det er svært at nå at lære alle i gruppen godt at kende,” fortæller Maria og Christoffer, men tilføjer: ”Det er selvfølgelig heller ikke en nødvendighed for at gruppen fungerer.”

De plejer dog at tage fat på denne udfordring allerede tidligt på skoleåret.

”I år havde vi en rigtig hyggelig aften, hvor vi mødtes i et missionshus og lærte hinanden at kende på forskellige måder, bl.a. ved at lege og snakke sammen. Vi sang lovsang sammen, og der var en, der havde forberedt en andagt. Der mødte mange nye op, og det var bare en fantastisk måde at starte året på.”

En god idé

Vi spurgte KFveSt, om de havde en god idé, de ville dele med vores læsere, og vi må sige, de leverede varen.

”Vi har en ret stor KFS på VGT, hvilket har gjort det muligt at samles hver tirsdag i det første frikvarter til et lille bedemøde. Det er langt fra alle, som kommer, men alligevel er det et lille break fra hverdagen, hvor vi kan mødes og bede for skolen, vores klassekammerater og alt andet der ellers måtte fylde,” fortæller de.

Det er ikke noget fancy, men tingene bliver holdt simple og i en sand KFS-ånd.

”Det er helt nede på jorden, og ret hyggeligt lige at mødes med nogle KFS-venner uden for lokale 025, hvor vi holder KFS om torsdagen. Det er klart noget, vi kan anbefale, fordi det er en oplagt mulighed for at få Jesus med i sin hverdag lige der, hvor man er,” fortæller Maria og Christoffer.

Lidt anderledes

KFS handler nemlig om, ”at få Jesus med i sin hverdag lige der, hvor man er”. Og det giver værdi, lyder det fra det vestjyske.

”Jeg elsker at kunne mødes med kristne studiekammerater midt i min hverdag, der er fyldt af lektier, karakterer og mindre dybe samtaleemner, og snakke om Jesus og vores tanker om livet.”

Og igen er dette fællesskab ikke noget, der er forbeholdt de få udvalgte.

”Det er også fedt, når der kommer folk med, som er interesserede og er klar på en snak om, hvem ham Jesus nu er.”

Og som en perfekt afrunding fortæller Maria og Christoffer: ”Mange dage på gymnasiet ligner hinanden, men når der er KFS, er det altid lidt anderledes.”