Kolde kontanter og højt blodsukker. Livet som KFS lokalforening

I Holstebro har de forstået fordelene ved at gå fra KFS gruppe til KFS lokalforening. Det er kommet de danske sukkerfabrikker og ikke mindst deres kammerater til gavn.

Kolde kontanter og højt blodsukker. Livet som KFS lokalforening

Det kræver ind i mellem lidt kedeligt voksenarbejde, før man kan té sig gakket. Det har Holstebro Gymnesiernes KFS erfaret.

De har nemlig været igennem processen fra KFS gruppe til lokalforening og kan nu nyde fordelene ved denne status.

Som en scene fra The Julekalender var det en mørk og stormfuld aften i Vestjylland, da Holstebro Gymnasiernes sidste efterår havde stiftende generalforsamling.

”Det hele var egentligt ret chill, selvom ’stiftende generalforsamling’ lyder noget fornemt,” fortæller Ane Medom og Rebekka Thusholt Hansen fra Holstebro Gymnasiernes KFS.

Bag den utjekkede proces med at finde og udfylde officielle dokumenter på kfs.dk ved stiftelsen af lokalforeningen, lå et godt venskab mellem KFS-grupper fordelt på tre gymnasier i byen.

Og så lå der et godt portion fornuft og jysk købmandsskab.

En velsignet bankkonto

For hvorfor bliver man lokalforening?

”For det økonomiske aspekt,” indrømmer pigerne fra Holstebro.

”Det har været ønskedrømmen at få vores egen konto, så vi ikke selv skulle lægge ud for fx kollektiv, for det kan godt give noget underskud, hvilket ikke er mega fedt for privatøkonomien,” skriver Ane og Rebekka.

”Vi er umådeligt glade for vores bankkonto. Den kan give os et finansielt overskud til at lave arrangementer og gør bestemt også kollektiv meget nemmere at håndtere.”

Hæver blodsukkeret hos kammeraterne

Pengene som lokalforening bruges også på udadrettede tiltag på studiestederne i Holstebro.

”Vores arrangementer udadtil har dette år hovedsageligt bestået af at hæve gymnasieelevernes blodsukker,” skriver pigerne.

”Da vi havde kollektiv, delte vi vafler ud til den lange kø af vores medstuderende. Og den 31. oktober sidste år, da det efter traditionen var 500-året for Luthers teser, havde vi bagt en masse Luther-formede småkager og klistret Luther-citater på. Disse delte vi ud, mens vi hørte Luther-dak… Det var bare Luther hygge.”

Kan en generalforsamling være spændende?

Med en historie for jysk gåpåmod og systematiseret sukkerdoping var det et oplagt spørgsmål at høre, om Ane og Rebekka også kunne lykkes med at gøre den mere tørre del af lokalforeningsarbejdet spændende for eksempel… gab… generalforsamlingen.

”Vi har gjort vores bedste for at trække folk til vores skønne generalforsamling, men det er jo rent ud sagt ikke verdens letteste opgave”, fortæller der.

”Vi blev enige om, det nok mest handlede om PR, så vi har lavet os en lille re-branding af ’generalforsamling’. Når nogen hører det ord, skal de gerne tænke ’hyggeligt’, tænkte vi – det er sådan et smart business-trick.”

Arrangørerne smed et billede af striksokker og kaminild ind på Facebook-begivenheden og fyrede op for de levende lys og TV-kaminen på selve generalforsamlingen – og kaffen, kagen, kakaoen og spillene selvfølgelig.

Og kom der så mange, spørger du?

”Nu er alt jo relativt, men vi vil mene, der kom relativt mange – og til næste år kommer der endnu flere, fordi de da har hørt om alt hyggen i år og set Instagram-opslaget og det hele.”

Lokalforeninger og Othellolagkage

Hvis andre kigger på muligheden for at blive en lokalforening, som man kigger på en Othellolagkage, vil pigerne fra Holstebro Gymnasiernes KFS bare gerne have lov at sige: Go for it.

”Det er faktisk også ret nemt, og det er hjælp nok at hente. I kan jo starte med at læse, hvad KFS skriver, og hvis I har nogle spørgsmål til nogen, der står i det, kan I bare spørge os på holstebrogymnasierskfs@gmail.com,” inviterer de.

”Inden I smider jer ud i det, skal I dog lige være sikre på, det nu også kan fungere for jer – det handler mest om at være mere end fire medlemmer. Det er ret oplagt at snakke med jeres sekretær om. De elsker at snakke, tro os.”

”I det hele taget, så bare snak med nogen – om ikke andet, så kontakter de bare én, der er endnu klogere.”