Henriette skal være KFS-sekretær i Syd - men først skal hun gøre os klogere på medvandring

Henriette Engberg Vinkel skal være KFS-sekretær i Syd fra den 1. januar 2022, hvor hun overtager efter Morten Højlund Wibe, der har forlænget sin kontrakt med et halvt år. Allerførst glæder hun sig dog til at skulle skabe fornyet fokus på medvandring i vores fællesskaber i det næste år.

Henriette skal være KFS-sekretær i Syd - men først skal hun gøre os klogere på medvandring

Den 1. januar 2022. Det kan virke som en dato, der ligger uoverskueligt langt ude i fremtiden, men i KFS er der blevet sat et stort kryds i kalenderen denne dag, for der skal Henriette Engberg Vinkel starte som KFS-sekretær i Syd.

Henriette er allerede et velkendt ansigt i KFS, efter at hun det sidste halvandet år har vandret sammen med KFS’erne i Vest, og hun er da også ”helt glad i låget over, at vandringen med KFS og KFS’erne fortsætter,” fortæller hun, og fortsætter: ”Jeg glæder mig virkelig meget til at blive en del af KFS arbejdet i Syd og at arbejde med på, at studerende må styrkes og opmuntres til at have Jesus som deres medvandrer og frelser.”

Der er dog noget vigtigt, der ligger hende på sinde allerede nu; Medvandring.

KFS’erne får heldigvis også glæde af Henriettes brand for og store viden om medvandring hele det næste år, hvor hun er ansat til at skabe fornyet fokus på medvandring i et projekt KFS har stablet på benene sammenmed LMBU, BUO, ELU, DFS og IMU. En undersøgelse foretaget af Kristent Pædagogisk Institut viste, at netop medvandringsrelationer er noget af det, som KFS’ere og unge generelt efterspørger allermest i øjeblikket, og for Henriette er deringen tvivl om, hvor vigtigt det er, at der igen kommer fokus på denne praksis:

”Det er vigtigt for os som mennesker at have gode relationer, der følger os i livet og troen. Ja, de kan ligefrem være altafgørende for vores trivsel både åndeligt og menneskeligt. Medvandring kan være med til at facilitere rammen for den relationelle vandring, og derfor glæder jeg mig virkelig også meget til at skulle sætte fokus på det i hele 2021.”

Forrygende at Henriette bliver i KFS

Når 2021 rinder ud, og vi vender det første kalenderblad i 2022 starter Henriette så i en ny opgave som KFS-sekretær i Syd, og det er noget, der vækker stor glæde hos KFS’ generalsekretær Christian Rasmussen, der ikke er i tvivl om, at det bliver godt. Han påpeger også, at netop det næste års erfaring i at samtale med fællesskaber om medvandring er noget, hun kommer til at kunne tage med sig i sit videre arbejde i KFS:

”Det er ganske forrygende, at vi i KFS fortsat får gavn af Henriettes mange kvaliteter. Hun er fagligt dygtig og kan omsætte de teologiske værktøjer i praksis. Hun er skarp i analysen af, hvad der er behov for i de enkelte KFS-fællesskaber i forhold til, hvordan det at kende Jesus og gøre ham kendt kan se ud på det enkelte studiested. Hun er stærkt relationel i sin ledelsesstil og vil jo til den tid også have en særlig erfaring i at samtale med fællesskaber om, hvordan det ser ud at vandre sammen – sammen med Jesus. Det bliver godt!”

Morten får et halvt år mere i ”en af de mest spændende stillinger, der findes.”

For den nuværende KFS-sekretær i Syd, Morten Højlund Wibe, er der også stor glæde over, at det netop er Henriette, der skal overtage hans område:

”Jeg utrolig glad for, at jeg til den tid kan give opgaven videre til Henriette! Jeg har fået lov til at have hende som kollega det sidste års tid, og jeg må bare sige, at jeg glæder mig på sydKFS’ernes vegne! De får en skøn, positiv, idérig, bibelstærk og energisk KFS-sekretær i Henriette. Det er jo dejligt at kunne give opgaven videre og vide sig sikker på, at opgaven er i kyndige hænder.”

KFS’erne i Syd får dog glæden af Mortens selskab lidt endnu. I forbindelse med ansættelsen af Henriette har han sagt ja til at forlænge sin kontrakt med et halvt år, så den løber frem til udgangen af 2021. Det var en mulighed, han simpelthen ikke kunne sige nej til, fortæller han:

”Vil du have et halvt år mere i en af de mest spændende stillinger der findes? Det er svært at sige nej tak til! Det er bare enormt spændende at stå i spændingsfeltet mellem at lære Jesus og troen på ham endnu bedre at kende sammen med KFS’erne og så samtidig facilitere, at studerende kan få deres første møde med verdens frelser. Det er da stort!”

Book Henriette

Hvis I gerne vil have Henriette ud i jeres fællesskab og fortælle om medvandring, kan hun kontaktes på henriette@kfs.dk eller tlf. 23 67 27 34.

Nedenfor kan du også se en kort præsentationsvideo med Henriette, hvor hun fortæller lidt mere om, hvad medvandring er, og hvorfor det er godt at få et fornyet fokus på det i kristne fællesskaber.