Folkemødet tur/retur

Ni engagerede unge talte KFS-sagen på Bornholm

Folkemødet tur/retur

Af Eskil Lyngsøe, bestyrelsesmedlem i KFS

Natten til søndag kom otte KFS’ere og en sekretariatsleder hjem efter fire fede folkemødedage på Bornholm. Vi havde nogle fantastiske dage på solskinsøen, som var fyldt til bristepunktet med meningsfulde debatter, værdifuld networking og hygge i lange baner. Personligt synes jeg, at højdepunkterne var de to debatter, som vi fra KFS selv stod for: den første på Dansk Ungdoms Fællesråds (DUF) scene, hvor fem ungdomspolitikere diskuterede tro, religion og åndsfrihed i en time. Den anden debat foregik hos vores missionske venner i Folk og Tro-teltet, hvor fem KFS’ere fortalte om, hvordan de med deres tro og faglighed forsøger at bidrage til, at verden er et bedre sted at være.

Vi brugte også god tid på at tale med både DUF-folk, andre kristne og ateister, og vi er kommet hjem med en rigere erfaring af, hvordan vores samfund faktisk ser ud. Vi har mærket på, hvordan det står til med åndsfriheden, og vi har oplevet, hvordan det kan lade sig gøre at tale om tro og KFS-arbejde med både kristne, ateister og politikere.

KFS’ engagement i Folkemødet er kun blevet mere omfattende over de seneste år, og de deltagende KFS’ere ønsker enstemmigt, at vi til næste år bør afholde endnu flere debatter og gøre vores stemme endnu mere gældende. Alle havde vi en oplevelse af, at der er lydhørhed og respekt over for vores stemme i debatten – og, ikke mindst, der er helt klart brug for den.