Farvel til fem fantastiske medarbejdere

Sommertid er (desværre) også lig med farvel-og-på-gensyn-tid i KFS. I år skal vi sige farvel til fem fantastiske medarbejdere, der her sender en sidste hilsen til dig og KFS

Farvel til fem fantastiske medarbejdere

Det er ikke til at komme uden om. Kalenderen melder snart sommerferie, og det betyder også, at det er blevet tid til at tage afsked med en række gode medarbejdere i KFS, der nu skal i gang med nye spændende opgaver og udfordringer.

I Grønland vendte Sara Friis Børty i midten af februar tilbage til arbejdet efter sin barsel. Derfor er hendes barselsvikar Mathias Schultz Laursen nu vendt tilbage til Danmark og takker af i KFS for denne gang. Også KFS-sekretær i Nord, Julie Øhrstrøm, vender snart tilbage, imens hendes barselsvikar Elisabeth Rønne-Hansen hopper om på den anden side af KFS-bordet og vender tilbage til sine studier. I slutningen af maj takkede også dette års tre volontører – Amalie, Andreas og Jonathan – af for denne gang.

Du kan møde dem alle fem lige her, hvor de også sætter nogle ord på, hvad de tager med sig fra deres tid i KFS. 

 

Mathias Schultz Laursen (Barselsvikar i Grønland) – Fedt at dele ’for første gang-oplevelser’ med KFS’erne 

Det har været spændende at arbejde i KFS Grønland. Jeg trådte til som barselsvikar kun et år efter, at KFS sendte Sara Friis Børty til Grønland som KFS-sekretær, hvor hun satte det hele i gang og begyndte at skabe kristne studenterfællesskaber på grønlandsk jord. Det har betydet, at jeg sammen med KFS’erne har oplevet mange ting ske “for første gang”, og det har været så fedt at dele de oplevelser med dem. Jeg har været meget taknemmelig for de mennesker, jeg har mødt, og det bidrag, de hver især har givet til fællesskaberne.

De grønlandske KFS’ere har lært mig meget både i forhold til deres tro og deres måde at se verden på. De har lært mig, at livet ikke handler om at undgå lidelse, men om hvordan vi håndterer det, når den rammer. De har også lært mig at turde tro på, at Gud kan gribe konkret ind i vores liv, og at sand glæde findes i at leve sit liv med ham. Som de gode grønlændere, de er, har de også lært mig, at man ikke behøver planlægge alt i detaljen. Livet er en gave, der skal nydes.

 

Elisabeth (Barselsvikar i Nord) – Tak for jeres inspiration og forbilledlighed!

Min velkomstartikel havde overskriften: ”KFS’er af hjertet.” Min tid som medarbejder i KFS løber nu ud for denne gang, men hjertebranden for KFS og at ’kende Jesus og gøre Jesus kendt’ er bestemt ikke blevet mindre, tværtimod. Heldigvis kan jeg se frem til – ikke at stoppe det arbejde – men at komme tilbage på den anden side, når jeg nu skal færdiggøre mit studie.

I artiklen skriver jeg til slut, at jeg ”[…] glæder mig til at skulle møde gymnasieeleverne og de studerende, og til at vi sammen kan udtænke, planlægge og eksekvere arbejdet om at sprede det gode budskab på gymnasierne og studiestederne i Nordjylland.” og ja… Det blev ikke helt som jeg havde forestillet mig.

Mit barselsvikariat i KFS har i den grad været præget af restriktioner, hjemsendelser, skærmtid og udholdenhed, men det har også været fuld af håb, kreativitet, mod og ”det kan aldrig gå værre end hel’ gal”. Jeg har oplevet, at KFS’erne har båret hinanden. Når den ene har været frustreret og håbløs, så har en anden kunnet håbe og udtænke nyt. Det har været til kæmpe inspiration for mig at se, hvordan vi som kristent fællesskab kan bære og hjælpe hinanden – også midt i uklarhed og håbløshed.

Det, jeg selv gik ind i opgaven med, da jeg startede i KFS, var ordene fra 1. Korintherbrev kapitel 12, vers 9: ”Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.” Og hold nu fast hvor har jeg mange gange skulle vende tilbage til det, folde mine hænder og bede Gud udfolde sin magt, for jeg kan altså ikke lige kontrollere verdens gang. Men jeg måtte gå i tro på, at Gud ville bruge mig – også under pandemien.

Så TAK! Tak for inspiration, forbilledlighed, smil, overbærenhed og forbøn.

 

Andreas Østergaard Jakobsen (Volontør i Syd) – Midt i aflysninger og begrænsninger står Jesus urokkeligt sikkert tilbage!

Det sidste år har på mange måder været anderledes og budt på sine udfordringer. Men på trods af det er der én ting, jeg særligt sidder tilbage med: Taknemmelighed. Jeg er taknemmelig over at kunne se tilbage på et år, hvor jeg har fået lov til at være med til at pege på Jesus, og det er så enormt meningsfuldt og relevant. Det har særligt skinnet igennem for mig i år, hvor der har været så mange aflysninger og begrænsninger, for lige der går det op for mig, hvor urokkeligt sikkert Jesus står tilbage – han er ikke lige sådan at vælte af pinden!

Jeg er også taknemmelig over tiden med jer KFS’ere. Det har været ualmindeligt hyggeligt og meningsfuldt at mødes, når vi kunne. Tak til jer for alle de gode snakke og minder, både de fjollede og seriøse. Jeg er ofte blevet væltet bagover over, hvor fabelagtige I er! Sikke et privilegium det er at få lov at blive lukket ind i jeres liv!

 

Amalie Haahr (Volontør i Nord) – Gud arbejder ikke kun igennem det, vi ’plejer’ at gøre

Jeg sidder nu og kigger tilbage på et meget udfordrende og anderledes KFS-år. Jeg skal være ærlig og sige, at det ikke var det, jeg havde forventet. Et år, som var præget af en del nye udfordringer, hvor vi har skullet være kreative og tænke alternativt for at kunne afholde KFS. Men hvor har vi også bare lavet mange grineren og anderledes ting! Tak for hyggelige bålaftener, gode snakke, ærlighed, sportseftermiddage, svære spørgsmål, skøre konkurrencer og meget mere.

Noget af det, Gud særligt har mindet mig om i år, er, at han ikke kun arbejder gennem det, vi plejer af gøre. At selvom vi ikke har kunnet mødes, som vi ellers ville have gjort det, har han stadigvæk været med og arbejdet gennem det. Selvom vi ikke har styr på alle detaljerne eller laver fejl hist og her, arbejder han igennem det, vi laver. Om vi så forstår det eller ej. Særligt tænker jeg på en online bibelstudiegruppe, som jeg har fået lov til at starte med en flok skønne KFS’ere fra hele Nord, da det ikke var muligt at mødes fysisk. Det var et kæmpe boost for mig, da vi ellers intet andet kunne lave. Gud bruger de ting, vi laver. Han ønsker at bruge os lige her, hvor vi er. Også når vi ikke lige selv kan se det – det håber jeg også, at I KFS’ere vil huske på.

En særlig tak til alle jer KFS’ere, som har taget initiativ i år! TAK for jeres engagement – KFS var ikke det samme uden jer!

 

Jonathan Oehlenschläger Rasmussen (Volontør i Øst) – Gud har styr på det – også når jeg ikke kan se det

Jeg er meget taknemlig for det år, jeg har haft som volontør. Det har været skørt og udfordrende, kan man roligt sige – men også enormt lærerigt og givende. Og så har det bare været fedt at møde KFS’erne i Øst. I har virkeligt givet mig gejst og opmuntring, og det vil jeg gerne sige jer tak for.

Noget, som jeg er blevet mindet om i løbet af året, er at stole på Gud. Stole på, at han har styr på tingene, også når jeg ikke har det. Stole på, at han bruger mig og arbejder, også når jeg ikke kan se det. Stole på, at det er ham, der er Gud, og ikke mig.

Så det er mit råd til jer: Stol på Gud! Han bærer KFS og har helt styr på det. Og han bærer dig og mig og har helt styr på det. Halleluja for det! Og tak for i år.