Det gror!

Arbejdet vokser i KFS, når Jesus vokser i hjertet på KFS'erne

Det gror!

 

Det føles lidt som forår i KFS’ gymnasiearbejde på Sjælland. For det spirer og gror, og Rebekka, som er gymnasiesekretær i Østdanmark, har travlt med at vande og gøde. Sammen med Alma, som er KFS-volontør, har hun fået lov til at opleve, hvordan der skyder nye KFS-grupper op i et landskab, hvor der hidtil ikke har været nogen.

”Vest- og Sydsjælland er områder, som ikke tidligere har haft særlig meget KFS-arbejde. Men over de sidste måneder har vi fået kontakt til en masse unge i området, fordi Alma sidste år var volontør på Skovbo Efterskole – og det har åbnet op for, at vi har fået mange flere kontakter herude. Det virkelig spændende er, at vi har at gøre med nogle unge, som er blevet kristne på efterskolen og derfor er relativt nye i troen. Men de går i den grad foran og spørger om hjælp til at bygge KFS-grupper og være ledere, fordi de ønsker, at flere skal høre om Jesus.”

Fuld frimodighed

Rebekka har svært ved at skjule sin begejstring over, hvordan arbejdet vokser, fordi Jesus vokser i de unge: ” Vi står med en gruppe KFS’ere, som ikke aner, hvad KFS er. De har ingen idé om, at det ikke er normalt, at man tager sine ikkekristne venner med til KFS. Men det gør de bare, for der er ingen dogmer, ingen regler – bare begejstring. Så det er mennesker, som selv er på vej, som allerede selv er i gang med at lede andre på vej.”

I løbet af dette skoleår er der vokset 7-8 nye KFS-grupper frem på Vest- og Sydsjælland, og der er muligvis et par stykker til på vej. ”Så vi har lidt travlt,” griner Rebekka og fortæller videre: ”Alma, som har kontakten til de unge, skriver til dem og finder ud af, om de har lyst til at være med i KFS. Hvis de har det, tager vi på besøg hos dem for at fortælle om, hvad KFS er, og hvilke muligheder de har. Så spørger de typisk, hvordan de får en gruppe op at stå. Det er noget med at finde et lokale, et tidspunkt og nogle aktiviteter, man kan lave uden så meget forberedelse. Og så er de faktisk i gang.”

Fælles-KFS som samlingspunkt

For at bakke de nye KFS’ere og grupper op, har Rebekka og Alma også løbet et større, samlende KFS-fællesskab i gang: ”Vi har startet et Fælles-KFS i Ringsted. Det kommer dels ud af, at der ikke er så mange kristne fællesskaber for unge her generelt. Dels fordi KFS’erne har godt af at lære hinanden at kende. Og de unge, der kommer fra kristne familier eller kirker og allerede er vant til at tage ansvar og være ledere, har også brug for et sted, hvor de bare kan være, uden at have opgaver eller ansvar.”

De praktiske udfordringer med Fælles-KFS blev løst, nærmest før de opstod. Rebekka og Alma overvejede, hvor de skulle lægge basen for fællesskabet: ”Vi kiggede på et kort og konstaterede, at Ringsted ligger lige midt i det hele. Så ringede vi til en kirke i Ringsted og spurgte, om vi måtte låne deres lokaler til at starte Fælles-KFS. Og det måtte vi, selvom de aldrig havde hørt om KFS og ikke anede, hvad det var. Det er jo bare en kæmpe gave.”

Nu mødes KFS’ere fra hele Vest- og Sydsjælland i kirken en gang om måneden og laver mad sammen, holder en andagt, beder og synger sammen. Og ellers er der god tid til at hygge sig sammen og lære hinanden bedre at kende – for KFS’erne kommer fra et geografisk så stort område, at selv unge fra Nykøbing Falster tager turen.

Plads til mening – og til flere

”Det er simpelthen KFS, når KFS er bedst. Det er en forsamling af mange meget forskellige mennesker. Én af KFS-grupperne består af en frikirkefyr, en katolik og en LM’er. Men de mødes på tværs af forskelligheder, og der er plads til en enorm vækst. Og det er vildt inspirerende at se, hvordan unge, som selv er på vej, er i fuld gang med at lede andre unge på vej,” slutter Rebekka. ____________________________________

 

Vil du også gerne være med i Fælles-KFS i Ringsted? Skriv til rebekka@kfs.dk, så hjælper hun dig videre.