Betroede bønner

To KFS'ere fra Hjørring Gymnasium deler her en idé, som blev taget særdeles godt imod på deres skole

Betroede bønner

Mirjam og Joan er KFS’ere på Hjørring Gymnasium, og de fortæller her om et initiativ, som har fået uventet opbakning:

“Vi har opstillet en lille papkasse på biblioteket på vores gymnasium og lagt små stykker papir og et par kuglepenne ved siden af. På kassen står der, at det er en forbønskasse, og hvad det går ud på (se billedet).

Vores tanke med forbønskassen var, at folk på denne måde kan få mulighed for anonymt at skrive ting ned, som de gerne vil have forbøn for, og så lægge sedlerne i kassen. Vi tømmer kassen hver uge før vi mødes til KFS, og tager papirerne med til mødet. Vi har aftalt, at de sidste 5 minutter af alle vores møder er afsat til bøn – blandt andet om de emner, folk har lagt i kassen.

Da vi stillede kassen op tilbage i august, vidste vi ikke helt, hvordan det ville blive taget imod, og vi havde nok heller ikke rigtig regnet med, at folk ville bruge den, men der blev vi godt nok positivt overraskede! Der har været en del sedler i kassen; nogle gange så mange, at vi har været nødt til at sprede bedeemnerne ud over flere KFS-møder, da vi ikke kunne nå at bede for dem alle sammen. Det har været vildt fedt at se, at folk faktisk har betroet os med bedeemner og derved også har givet os mulighed for at bede mere personligt for vores medstuderende.

Der har selvfølgelig også været et par useriøse sedler, som blot er blevet lagt i for at genere, men ikke særlig mange, og de giver os jo stadigvæk mulighed for at bede specifikt for dem, der har lagt sedlerne i.”

Udover initiativet med forbønskassen, hænger KFS-gruppen også et “Ugens bibelvers” op på en opslagstavle, som man kan tage med sig hjem – og ofte bliver alle sedlerne taget. Vi giver hermed Mirjam og Joans gode idéer videre til efterfølgelse på gymnasier og studiesteder i hele Danmark!