At gøre Jesus kendt – med julehjælp?

At gøre Jesus kendt. Det er den anden – og helt centrale ­– del af KFS’ vision. Men hvordan er det lige, man kan gøre det som KFS-gruppe? Det får du et brandgodt bud på lige her, hvor den helt nye KFS-gruppe på Tørring Gymnasium fortæller lidt om, hvad julehjælp går ud på, og hvorfor det er en god måde at engagere hele sit gymnasium i en god sag.

At gøre Jesus kendt – med julehjælp?

I vores KFS-gruppe på Tørring Gymnasium har vi arrangeret ‘julehjælp’. Det går ud på, at vi har fået et samarbejde med Røde kors, der har kontakt til nogle familier, som vi så i fællesskab på gymnasiet samler gaver ind til. Vi vil gerne hjælpe familier, der har brug for hjælp til jul, men også have et fælles projekt, hvor alle på gymnasiet kan være med til at gøre noget godt.

Vi oplever en begejstring omkring projektet både fra lærerne og de andre elever. Vi har længe ikke haft mulighed for at have en KFS-gruppe på gymnasiet, men det har vi nu. Så på den måde er det også en mulighed for at vise, hvem vi er som KFS-gruppe. Det er vildt spændende hver dag at komme i skole og se, om der er kommet nye gaver under træet, og så har det helt sikkert også styrket fællesskabet i KFS-gruppen!

KFS-gruppen på Tørring Gymnasium

 

Hvordan gør man?

Få lov af ledelsen til projektet. Find en organisation (Frelsens Hær, Røde Kors, en lokal kirke e.l.), der deler julegaver ud til børn, der ellers ikke får det. Lav en aftale med dem, og kend aldersgruppen, I samler ind til (fx11-16 år).

Skaf et juletræ (eller brug skolens, hvis I må). Klip hjerter ud. Skriv køn og alder på hjerterne, fx: ”Pige, 12 år”. Hæng hjerterne op. Fortæl skolen om projektet til en samling. Bed dem tage et hjerte med hjem, købe en gave til barnet, pakke den ind, putte hjertet på og tage den med i skolen på en indsamlingsdag.

Vælg en eller fere indsamlingsdage, hvor I i frikvarteret sidder et bestemt sted på skolen og tager imod gaver, og send besked ud til de studerende med datoerne.

Aflever gaverne til organisationen.