At gøre Jesus kendt...

Hvordan kan vi 'gøre Jesus kendt'?

Inspirationshistorier fra forskellige KFS-grupper

At gøre Jesus kendt...

 

‘Gøre Jesus kendt’ er en central del af KFS-visionen. Men hvordan ser det ud i praksis? Det kan f.eks. være at dele opmuntringsbøder ud til sine gymnasiekammerater, som de gjorde i KFS Bornholm. Eller måske slikkepinde med bibelvers, som KFS-gruppen på Frederiksborg Gymnasium har gjort det. Vi har samlet nogle KFS-erfaringer med forskellige gode bud på, hvordan denne del af KFS-visionen kan se ud, som I kan lade dig inspirere af.

Uddeling af slikkepinde

Vi har i KFS på Frederiksborg Gymnasium og HF et uddelingsevent én gang om året.

Aftenen før mødes vi til en hyggelig aften og klipper og klistrer bibelvers på nogle slikkepinde til uddeling. Vi møder så alle sammen om morgenen 15-20 minutter før timerne begynder. Her fordeler vi os ved indgangene og tilbyder en slikkepind eller lignende (det har også været julemandschokolader) med et lille bibelvers på til alle, der kommer forbi, både elever og lærere.

Det er et virkelig hyggeligt princip, der ikke kræver det store. Både til vores klippe-klister aften før og om morgenen til uddelingen får vi i KFS brugt noget mere tid sammen til bare at lære hinanden bedre at kende.

At stå synligt fremme om morgenen er også en måde, hvorpå vi kan vise resten af skolen, hvem vi er, så vi bliver lidt mere end de kristne, der bare mødes i kælderen. De andre elever tager altid godt imod os, og man kan mærke på dem, at de bliver glade af at få et ”godmorgen” og en slikkepind til at starte dagen ud med. Det er også sjovt at kunne gå rundt på gangene bagefter og høre folk snakke om slikkepindene og sammenligne bibelversene, eller at komme op i klassen og møde ens klassekammerater spørge efter flere ;)

Karoline Puggaard Poulsen fra KFS på Frederiksborg Gymnasium og HF

 

Uddeling af ‘opmuntringsbøder’

Vi i KFS Bornholm ville gerne, på en lidt skør måde, sprede budskabet om næstekærlighed og opmuntring til resten af vores gymnasie. Vi blev inspireret af en idé fra det geniale ”godhedsuge” koncept som Laget, det norske KFS, har fundet på. De har kreeret en hjemmeside med masser af ideer, hvorpå man gennem små og store ”godhedsgerninger” kan sprede budskabet om KFS på ens gymnasie. En ide, som vi synes var vildt nice, var opmuntringsbeskeder – en parkeringsbøde lookalike, som skulle stikkes i forruderne på gymnasieelevers biler.

Efter en norsk til dansk oversættelse og noget printning og klipning gik vi ud på skolens parkeringsplads i pausen og satte opmuntringsbeskederne i forruderne på alle bilerne. Humøret var højt, og vi hyggede os meget med det. Det er jo ikke lige hver dag, man får lov til at lade som om, at man giver folk parkeringsbøder. Over 100 lærer- og elevbiler fik en opmuntring i ruden, selv folk, der allerede sad bag rattet i deres bil, fik klasket en opmuntring midt på ruden, de grinte og syntes, det var en fed idé.

Det var skønt at dele de her beskeder ud, og vi som KFS-gruppe kom også tættere på hinanden. Vi oplevede kun få reaktioner, da beskederne skulle efterlades til bilens ejer, så de så den, når de fik fri. Dog blev vi alle enige om, at tanken om folks smil eller grin over en fjollet parkeringsbødeprank, som måske fik hjertet til at banke lidt hurtigere i nogle sekunder, men som endte med at være en harmløs opmuntring, var en mægtig god og sjov måde at sprede kærlighed og nysgerrighed omkring KFS på. Det kan helt klart anbefales!

Laura Bech fra KFS Bornholm

 

Arranger julehjælp

I vores KFS-gruppe på Tørring Gymnasium har vi arrangeret ‘julehjælp’. Det går ud på, at vi har fået et samarbejde med Røde kors, der har kontakt til nogle familier, som vi så i fællesskab på gymnasiet samler gaver ind til. Vi vil gerne hjælpe familier, der har brug for hjælp til jul, men også have et fælles projekt, hvor alle på gymnasiet kan være med til at gøre noget godt.

 

Vi oplever en begejstring omkring projektet både fra lærerne og de andre elever. Vi har længe ikke haft mulighed for at have en KFS-gruppe på gymnasiet, men det har vi nu. Så på den måde er det også en mulighed for at vise, hvem vi er som KFS-gruppe. Det er vildt spændende hver dag at komme i skole og se, om der er kommet nye gaver under træet, og så har det helt sikkert også styrket fællesskabet i KFS-gruppen!

KFS-gruppen på Tørring Gymnasium

 

Hold vaffelaften

Tilbage i slutningen af november holdte vi, Sankt Annæ Gymnasium og Sukkertoppens KFS, vaffelaften.

Det er egentlig et meget simpelt arrangement:

1. Lav absurd meget vaffeldej

2. Inviter hele gymnasiet til gratis vafler

3. Lav vafler og hyg med dem fra dit gymnasium

Det blev en kæmpe succes! Jeg tror, vi blev over 100, der snakkede, hyggede og spiste vafler ad libitum – også selvom mange i begyndelsen var noget skeptiske over for gratis vafler, tilsyneladende uden bagtanker.

Men det er netop det, der er hele konceptet. Ja, det er KFS, der inviterer, og man er også MEGA velkommen til at stille spørgsmål til tro med mere, men egentlig inviterer vi blot til vafler og en aften i hyggeligt selskab.

Udover at synliggøre vores KFS gav det også et stort sammenhold for os internt efter en tid, hvor vi ikke har haft så gode muligheder for at lære hinanden at kende. Der var roller nok at tage fat på – indkøbere, dejblandere, vaffelbagere og meget mere, men alle var virkelig gode til at hjælpe til og skifte ud.

Og så var det da også en kæmpe optur at høre om alle de gode oplevelser, folk havde haft med det dagen efter i skolen.

Linea Carlsen, KFS-gruppen på Sankt Annæ Gymnasium

 

Opskrifter og ressourcer:

Ønsker I at lave noget ligende i jeres KFS-gruppe? Så er der vaffelopskrifter, opmuntringsbøder, bibelvers og vejledninger til at arrangere både ‘julehjælp’ og ‘Vafler for velgørenhed’ klar til jer lige her.