Tip: Transporttidsfaste

Brug din daglige transporttid med Gud.

Tip: Transporttidsfaste

Af Jens Jørgen Jensen

Hver uge bruger jeg mindst ti timer på transport. Umiddelbart kunne du tænke, at jeg spilder en ret stor del af min tid. Selvom det er godt i livet med åndehuller, hvor man ikke behøver at være effektiv, har det også indimellem været min tanke. At det var meget tid at bruge på… nærmest ingenting.

I skrivende stund er vi et stykke inde i fastetiden, og den mulighed har fået en idé til at poppe op. Der er selvfølgelig mange ting, jeg kan faste fra, som jeg ville få en masse ud af at undvære – Facebook, frokosten eller Fifa – men i år besluttede jeg mig for, at min faste ikke skulle bestå i et fravalg, men et tilvalg. Et tilvalg som kunne forberede mig på at fejre påske. Og så fik jeg den (synes jeg selv) geniale idé at udnytte tiden – altså den jeg alligevel bruger på transport – til at høre hele det nye testamente læst op.

Jeg er så heldig, at jeg har hele det nye testamente fordelt på 22 cd’er. Samtidig er jeg så heldig, at jeg har to timer om dagen til at høre dem. Det er ikke sikkert, du er lige så heldig. Men måske kan du med lidt opfindsomhed i de kommende uger op til påske bruge din daglige transporttid i bussen, cyklen, toget eller bare dine egne ”gå-ben” på at forberede dig på den tid, hvor vi i særlig grad fejrer, at Jesus døde og opstod for os.

Forslag til tilvalg i fastetiden:
Det nye testamente på CD, Bibelselskabet, (koster penge)

Det nye testamente på USB-lydbog, Bibelselskabet, (koster penge)

Taler fra en af KFS’ tidligere lejre og andet godt (gratis)