Volontør til Montenegro

KFS sender til sommer Rebekka Rasmussen til Montenegro for at blive en del af studenterarbejdet.

Volontør til Montenegro

Rebekka Barbara Friis Rasmussen rejser til Montenegro til sommer for at støtte studenterarbejdet der. Hun bliver udsendt af KFS for at hjælpe til i det kristne studenterarbejde.

Hun skal arbejde i byen Niksic, som er Montenegros næststørste by med cirka 60.000 indbyggere, som ligger midt i Montenegros sorte bjerge.

Rebekka har allerede været i Montenegro adskillige gange og kender både arbejdet og mange af montenegrinerne. Hun fortæller om sin motivation for at bo og arbejde i Montenegro:

”Min største motivation er, at der er mennesker i Montenegro, som jeg dybt og ægte holder af og ønsker at give evangeliet videre til. Der er ikke så mange kristne i arbejdet, og mange af dem, som er kristne, har ikke været kristne i så lang tid og er førstegenerationskristne. Så en af mine primære motivationer er, at jeg som kristen, der er opvokset i et kristen hjem, kan komme med en form for ballast og være der for dem, der er unge i troen. Det driver mig virkelig meget.”

I 2015 blev det kristne studenterarbejde, EUS Montenegro, etableret i Montenegro. Det har været forberedt, siden KFS sendte det første danske par til Montenegro i 2003. Fra 2009 har serberen Danijel Petkovski ledt arbejdet, og KFS har haft en stærk kontakt til Montenegro i mere end 12 år. Elever fra KFS’ Ledertræningscenter, LTC, har besøgt landet flere gange og tager til Montenegro igen i 2016. På sine tidligere besøg har Rebekka sammen med Tanja Vilrik Bruun (tidligere LTC’er og volontør i KFS) deltaget i utallige sommerlejre som ledere.

EUS Montenegro har sit kontor i Niksic tæt ved universitetet i byen. Her dropper studerende forbi til bibelstudie, en kop kaffe, en samtale eller engelsksprogede conversation clubs. Derudover arrangerer de velbesøgte sommerlejre og større debatarrangementer for byens studerende.

”Der er brug for flere hænder i arbejdet – især nu, hvor EUS Montenegro er blevet deres egen organisation. Danijel skal som generalsekretær have et større fokus på hele landet end tidligere, og derfor har han brug for ekstra hænder i det lokale arbejde,” siger Rebekka om situationen i Montenegros kristne studenterarbejde.

Arbejdet foregår i tæt samarbejde med den lokale, evangeliske kirke, hvor præsten, Stanisa Surbatovich, er medlem af EUS Montenegros bestyrelse.

”Der er mange muligheder i Montenegro, men der er meget få evangeliske kristne. Gennem studenterarbejdet er det muligt at skabe kontakt til unge, der ikke kender Jesus, og vi oplever, at den lille, evangeliske kirke i Niksic vokser langsomt blandt andet i kraft af det kristne studenterarbejde,” fortæller generalsekretær i KFS, Robert Bladt