Samarbejde skaber dialog om tro

Et godt samarbejde mellem KFS og landets religionslærere muliggør hvert år, at unge kristne kan komme i dialog om tro i religionstimer på landets gymnasier.

Samarbejde skaber dialog om tro

Hvert år i august, når kalenderen rammer skolestart, sætter KFS’ lokale medarbejdere sig ved computeren og skriver en mail til religionslærerne på områdets gymnasier.

Formålet med deres henvendelse er at tilbyde gæsteundervisning i religionstimerne på gymnasiet, leveret af en KFS’er, som igennem dialog kan vise livet som ung kristen i dag.

Vi har snakket med KFS-sekretær i Øst, Lisa Rom Boye, om samarbejdet og skolebesøgene.

391 mails

Lisa Rom Boye er gymnasiesekretær i Østdanmark. I år sendte hun 391 mails til religionslærere på 76 forskellige skoler i hendes område.

Og de stryger ikke direkte i spamfilteret på gymnasierne, men år efter år er kommunikation god med underviserne i den anden ende.

“Det er skønt at få mails fra lærere, vi har besøgt i mange år, som gerne vil have besøg igen. Og efter fire år på pinden, er det hyggeligt efterhånden at kende flere af religionslærerene,” siger hun.

En win win situation

For en religionslærer repræsenterer besøget fra KFS en levendegørelse af den teoretiske undervisning, da elever og kursister i undervisningen får et direkte indblik i et kristent menneskes liv og dermed mulighed for at se deres lærebogsviden omsat i virkeligheden.

For KFS repræsenterer religionstimerne en mulighed for at gå i dialog om tro med danske gymnasielever. Og efter en september måned med masser af veloverståede skolebesøg, reflekterer Lisa over samarbejdet:

“Det har været skønt at komme i gang med religionstimerne igen. Jeg tænker, det er en unik mulighed for at komme i dialog med gymnasieelever, og at vi hermed på mange måder kan virke fordomsnedbrydende. I en tid hvor mange debatter foregår digitalt, kan det fysiske møde og dialogen noget helt særligt.”

Et omfattende og vigtigt arbejde

De typiske oplægsholdere i religionstimerne er KFS’ volontører og LTC’erne – elever på KFS’ ledertræningscenter, LTC. Og de kan hurtigt få travlt i Østdanmark, hvor KFS afholder flest religionstimer.

“Vi har ofte 3-4 religionstimer om ugen og mange flere i de uger, hvor LTC’erne er på besøg. Det er lidt af et puslespil af få til at gå op efterhånden,” siger Lisa.

Hun fortæller, at det ind i mellem faktisk er svært at finde tid og oplægsholdere til alle de interesserede religionslærere. Men heldigvis er der ofte gode frivillige, såsom tidligere LTC’ere, der træder til i disse situationer.

En høj prioritering

Lisa understreger, at det vigtigt at prioritere samarbejdet med underviserne omkring religionstimerne.

“[Det er det] ikke kun, fordi jeg mener, det er et vigtigt arbejde, men også fordi det er spændende at besøge så mange forskellige klasser, da man – i mødet med de mange spørgsmål fra eleverne – hele tiden bliver tvunget til at overveje, hvad man tænker om alt muligt.

Sidste år blev der i alt afholdt 73 religionstimer på 28 forskellige skoler i Østdanmark. Herudover var KFS også forbi på en lang række skolebesøg i regionen, hvor der ikke blev holdt religionstimer.

Du kan også få besøg af KFS på dit studiested. Skriv til kfs@kfs.dk eller til din lokale KFS-medarbejder under “Kontakt“.