Ny mand til KFS-arbejdet i Grønland

Fra september overtager Mathias Schultz Laursen som barselsvikar for Sara oppe i Grønland. Læs Sara fortælle om nyheden her.

Jeg, Sara, arbejder som KFS-sekretær i Grønland og afslutter nu dette semester med at gå på barsel. Derfor er der brug for en barselsvikar i arbejdet i Nuuk, og den helt rigtige mand er fundet: Mathias Schultz Laursen! Med både et hjerte for KFS og Grønland kunne der ikke findes et bedre match.

Mathias, du skal hjælpe til i KFS-arbejdet i Grønland, faktisk kommer du til at stå i spidsen for det i et halvt år, hvorfor er dig, KFS og Grønland et godt match?
Jeg har allerede boet her siden januar på Sømandshjemmet i Nuuk og kender derfor allerede til landet og byen. Og så har jeg også brugt tiden på at være engageret i KFS-arbejdet heroppe. Nu glæder jeg mig til at fortsætte med at være en del af KFS Grønland: Lære flere grønlandske studerende at kende, arrangere kollegiemiddage, og være med til at skabe rum for at mødes omkring tro på studiesteder og på gymnasiet. Dernæst glæder jeg mig til at blive endnu klogere på, hvordan vi sammen kan skabe kristne studenterfællesskaber på grønlandsk manér.

Før du kom til Grønland, var du en aktiv del af Aarhus KFS. Hvad har KFS haft af særlig betydning for dig igennem din studietid?
KFS i Danmark har haft en afgørende betydning for mig gennem hele min studietid. Det gælder lige siden jeg i 1.G kom med i en KFS-gruppe på mit gymnasium. Her oplevede jeg, at det at være sammen med andre kristne gav mig glæde og frimodighed til selv at være kristen på gymnasiet. Desuden oplevede jeg i KFS, at der var plads til, at vi kunne stille spørgsmål og sammen finde svar.

Nu har du valgt at blive i Grønland i lidt længere tid end først forventet. Har du nogle drømme for arbejdet her?
Jeg drømmer om at være med til at skabe fællesskaber, hvor grønlandske unge får lov at se, hvordan troen kan berige deres hverdag og studier. Jesus hører ikke bare til i kirken, han ønsker at give ubetinget kærlighed og mening til hele vores liv, og det er bare om at tage imod det.

Vi har allerede erfaret, at du er glad for lange brætspil i de sene aftentimer, hvad nyder du ellers at lave her i Grønland?
På det seneste har jeg nydt at stå på langrend, men nu hvor sneen smelter, og sommeren er på vej, bliver det nok skiftet ud med vandring og fiskeri og nok også en del sejlture i fjorden.

Christian Rasmussen, hvad synes du om vores nye mand i Grønland?
Jeg er begejstret. Hvis man skærer i Mathias – hvilket jeg gerne vil be’ om, at man lader være med – så kommer der jo KFS-blod ud. Det handler om Jesus med hjerte, hjerne og det hele. Og så er han dejligt udadvendt på den varme måde, så folk ikke bliver blæst bagover, og når man så også lægger hans Grønlandserfaring til, ja, så bliver det ikke bedre.

Jeg, Sara, kan afslutningsvis sige, at jeg er utroligt glad for, at vi har fået en aftale med Mathias. Vi har allerede fået lov til at lave KFS sammen med Mathias her i Nuuk i et par måneder nu, og jeg har fået lov til at se, hvordan Mathias møder de grønlandske studerende med en nysgerrighed og åbenhed og ikke er bange for at snakke med dem om Jesu kærlighed til dem, så vi kunne ikke have fået en bedre mand til jobbet.

Skrevet af Sara Friis Børty, KFS-sekretær i Grønland