Ny aarhussekretær vil lytte

Den nye KFS-sekretær i Aarhus, Hans-Christian Vindum Pettersson, vil lytte til KFS’erne og hjælpe deres idéer i gang.

Ny aarhussekretær vil lytte

Hans-Christian Vindum Pettersson er navnet på den nye studenter- og gymnasiesekretær i Aarhus og omegn fra sommer. HC, som han ofte bliver kaldt, er gift med Astrid, er 26 år og skriver i øjeblikket speciale på teologi i Aarhus.

Hans engagement i KFS går helt tilbage til gymnasietiden på Odense Katedralskole, hvor KFS blev det primære fællesskab. Efter gymnasiet var han et år på LTC, hvor han også mødte Astrid. Studietiden i Aarhus bød også på engagement i Aarhus KFS.

Interessererne er efter eget udsagn ikke særligt ekstraordinære, men er meget almindelige drengeting som sport, fodbold og pleje af de nære relationer med venner og familie.

Hvordan har du det med at skulle arbejde i KFS?
”Først og fremmest er jeg utrolig glad for at skulle arbejde for KFS – meget taknemmelig og meget ydmyg over for, at det er en stor opgave at være i KFS i Aarhus. Jeg har set det fra den anden side som KFS’er og frivillig. Der har jeg kunnet se, hvor stor en maskine vi snakker om. Der er rigtig mange ildsjæle og visionære folk med en masse gode idéer, der har brug for en sekretær, som vil og kan dedikere al sin tid til dem – og få virkeliggjort deres drømme og få dem hjulpet dem til at komme igennem deres studietid.”

Hvad glæder du dig mest til?
”Jeg glæder mig rigtig meget til at få lov til at coache og til at få lov til at bruge al min tid på KFS’ere. Det kommer også til at være spændende at prøve at finde svaret på, hvordan vi får fællesskaberne til at køre og være i balance med sig selv – hvordan vi får knækket koden med at få missionale grupper på studiestederne. Der er stadig ting, der skal afprøves.”

Hvad er det vigtigste for dig at byde ind med?
”Det missionale helt klart, men også fokus på den enkelte KFS’er og deres behov for fællesskab og sjælesorg. Alle har brug for en nærværende sekretær, og det har jeg selv fået lov til at opleve, og det vil jeg også gerne give. En konkret ting er at lave åbne bibelstudiefællesskaber og at bruge Bibelen mere. Det har Daniel også gjort, og det vil jeg gerne sætte endnu mere fokus på.”

Hvad er du mest spændt på?
”Jeg håber mest, at KFS’erne vil tage godt imod mig og se på mig som deres sekretær og ikke bare som en, der bare skulle have et job. Daniel har gjort en masse godt, og jeg håber, at Gud vil bruge mig til at føre de ting videre, der skal føres videre og få nytænkt de ting, der skal nytænkes.”

Hvad tænker du om det at gå fra at være KFS’er til at være sekretær?
”Noget af det, der er vigtig for mig, når jeg går fra at være KFS’er til KFS-sekretær, er at komme til at lytte mere, end jeg taler, og høre på, hvad de har brug for. Det er jo primært KFS’ernes fællesskab. Det er vigtigt for mig at være den lille mand, der kommer for første gang. Og så kan jeg bruge det kendskab og det netværk, jeg har, til at komme hurtigt ind i opgaven med at virkeliggøre det, vi gerne vil se i Aarhus.”

Hans-Christian begynder i stillingen i august.

Daniel Hougaard, som HC afløser, skal virke som præst i Odder Frimenighed.