Mød en KFS'er: #KFSansat

Chefen for det hele, Christian Rasmussen, er ved tasterne for at fortælle, hvad KFS betyder for ham - dengang og nu.

Mød en KFS'er: #KFSansat

Navn: Christian Rasmussen

Alder: 39

By: Løsning

Job: Generalsekretær i KFS siden 2016.

 

Det første, jeg husker om KFS, er, at det var noget, min mor og far bad for i aftenbønnen. Det forekom mig, at det nok var noget godt og vigtigt, det der KFS. Siden kom KFS til at betyde meget for mig i gymnasietiden. Jeg var med på alt, der stod ’KFS’ på i de år. Der var frisk luft i KFS, og jeg mødte gode svar på, hvorfor klassisk, bibelsk kristendom med Jesus som centrum og mål er relevant i menneskers liv – og derfor også i mit eget. Det var godt for min egen tillid til Jesus, og det gav også et vist mod i mødet med alle spørgsmålene, synes jeg. Min far var præst i en kirke, der lå en spytklat fra gymnasiet, så jeg slap ikke for at blive grillet, men jeg havde de fineste klassekammerater, så det var altid respektfuldt og venskabeligt.

Da jeg læste teologi, var jeg ikke med i KFS. Skørt, tænker jeg lidt i dag, for selvfølgelig snakkede vi en god del teologi på universitetet, men ikke så meget tro. Det blev ikke så eksistentielt.

Nu har jeg så fået chancen for at indhente lidt af det forsømte som ansat, og det er jeg enormt glad for. Jesus skal kendes og gøres kendt blandt studerende, og KFS’erne er virkelig dygtige og kreative i deres engagement og har masser af drive. Det er stærkt opmuntrende. Men også nødvendigt. Hvis ikke vi får Jesus præsenteret, så skal vi ikke blive overraskede, hvis der ikke er nogen, der kommer til tro. Og jo, selvfølgelig kunne Jesus godt klare sig uden KFS, men det fede er, at det vil han ikke. Hvorfor ikke? Jeg tror, det hænger sammen med, at frelsen jo er at få Jesus i sit liv – at få alt, der er hans – hans fred med Gud, hans barnekår, hans ånd, hans liv og … hans mission.