Mød en KFS'er: #GymKFS

Sig hej til Jonathan, som er gym'er i København. Her fortæller han, hvordan KFS er med til at forme livet som kristen i gymnasiet.

Mød en KFS'er: #GymKFS

Navn: Jonathan Oehlenschläger Rasmussen

Alder: 20

By: København Ø

Har været med i KFS siden 2016

Studie: Niels Steensens Gymnasium, et ganske almindeligt STX-gymnasium

 

Første gang jeg stiftede bekendtskab med KFS, var i august 2016 til de sagnomspundne gym-aftener i KFS’ lejlighed på Ågade i København. Vi har ingen KFS-gruppe på mit gymnasium, og derfor kom gym-aftenerne til at betyde rigtigt meget for mig – her fik jeg ligesom mit KFS-fællesskab, som jeg også fik æren af at være formand for i et års tid, og som jeg fortsat er aktiv i. En ting, jeg rigtigt godt kan lide ved gym-aftenerne, og som sikkert også kendetegner mange andre KFS-fællesskaber, er bestræbelsen på at være et inkluderende fællesskab, som også inviterer dem ind, der ikke kender Jesus. Det kan godt føles lidt akavet at skulle invitere sine klassekammerater med til kristne arrangementer, men jeg har bare haft virkelig gode erfaringer med at have dem med til KFS – og jeg har lært, at interessen for kristendommen blandt danske unge nok er større, end man lige går og tror.

I forhold til mit personlige trosliv har KFS også betydet kolossalt meget. Gennem mine lidt over 2 ½ år som KFS’er har jeg bare fået øjnene endnu mere op for, hvad det vil sige at have sin identitet i Jesus og være barn af Gud. Særligt efter, at jeg er kommet med i redaktionen for Danmarks bedste studentermagasin – KFS’ eget Til Tro, er det i højere og højere grad gået op for mig, at det at have sin identitet i Jesus betyder, at relationen til ham har noget at sige ind i alle områder af livet og tilværelsen. Min tro er ikke bare en hobby rangerende lige over stangtennis, men tværtimod udgangspunktet for alt, hvad jeg foretager mig. Det har været givende, men også udfordrende; hvordan integrerer jeg min kristne tro i min skolegang? – i mine relationer? – i mine interesser?     Og så – og det er nok endnu vigtigere – er det gået endnu mere op for mig, at når jeg har min identitet i Jesus, betyder det, at jeg ikke skal præstere mit værd. Jeg kan hvile i, at når Gud siger, at jeg er dyrebar og elsket, så er jeg det!