KFS nævnt af dronningen

I sin nytårstale satte Dronningen fokus på noget af KFS' kernearbejde. Selvom KFS ikke blev nævnt direkte, blev sagen adresseret meget tydeligt. 

KFS nævnt af dronningen

Vi skal ikke lægge låg på diskussioner. Vi skal turde tage de debatter, der skal tages. Det kan være på arbejdspladsen, på skolen eller dér, hvor vi bor. Det er en god begyndelse. Næste skridt er, at vi også hører efter, hvad andre siger. Så får vi den diskussion, vi kan blive klogere af. Det kræver mod at gå ind i en debat – men også at vise storsind.

– Dronning Margrethe i nytårstalen 2013

Tak til vores regent for at give bolden op til den samtale, vi kan blive klogere af. Det er præcis, hvad vi arbejder på i Kristeligt Forbund for Studerende, når vi fra et kristent udgangspunkt sætter emner som tro, eksistens og etik til debat blandt studerende på landets gymnasier og videregående studiesteder. Vi prøver at skabe ”Plads til mening”.

Skolen, uddannelsesinstitutionen og universitetet er for os at se netop det sted, hvor denne dialog må være mere levende end noget andet sted. Her må vi lære at respektere og værdsætte dem, der tror, mener og tænker anderledes end os. Her må vi lære at søge sandheden – også når det gælder livets store spørgsmål om mennesket og Gud og meningen med det hele.

Uden den samtale forsvinder grundlaget for, at vores fællesskab kan blive ægte demokratisk og frit – uden at flertallet trykker mindretallet, og uden at mindretal føler sig presset til at fremme deres synspunkter med illegitime midler.

Og uden den samtale bliver vi til velfærdsproducenter og velfærdsforbrugere, men ikke til mennesker, der lever et meningsfuldt liv. Mange danskere har kun ganske få eller slet ingen at tale med om livets store spørgsmål og om det, der giver livet mening. I KFS vil vi gerne tage debatten og samtalen.

Så stor tak til vores regent for at tage dette vigtige emne op i sin nytårstale til nationen.

-Robert Bladt