Juridisk kønsskifte skaber usikkerhed

KFS er medudgiver af rapport om de mange problemer ved den lov om juridisk kønsskifte, som blev vedtaget sidste år.

Juridisk kønsskifte skaber usikkerhed

KFS udgiver i samarbejde med ni andre organisationer en rapport, som peger på problemerne ved den lov om juridisk kønsskifte, der blev vedtaget september sidste år.

Vi er en studenterorganisation, som ønsker at se studerende engagere sig i samfundet med deres kristne livssyn og værdigrundlag.

Derfor er det væsentligt for os, at vi er helt skarpe på, hvad det kristne livssyn og værdigrundlag er. Bibelen peger på, at der er forskel på mænd og kvinder, og at det er en helt central del af vores identitet. Og at kønnet er et givet vilkår fra naturens side.

Loven om juridisk kønsskifte lægger op til en mere flydende kønsforståelse. Når kønnet bliver noget, man selv kan vælge og ikke er fastlagt fra naturen, kommer en usikkerhed ind omkring kønsidentiteten. Det betyder også, at der opstår en større usikkerhed omkring identitet generelt, da vores køn er afgørende for, hvem vi er.

Denne usikkerhed og opløsning af grænsen mellem kønnene skaber problemer på mange forskellige områder i samfundet. Mange af disse kan du finde i rapporten – eller i den sammenfatning af rapporten, der er blevet lavet.

KFS anerkender, at nogle mennesker har det svært med deres kønsidentitet, og at det kan være tungt at gå med følelsen af at blive opfattet som det forkerte køn.

Rapporten og de ti organisationer bag den understreger, at loven om juridisk kønsskifte er den forkerte måde at hjælpe de mennesker, som oplever komplikationer med deres kønsidentitet.

Du kan finde sammendraget af rapporten her:
Sammenfatning af rapport om juridisk kønsskifte

Du kan finde den fulde rapport som pdf eller som e-bog her (gratis):
Kærligheden glæder sig ikke over uoverensstemmelse