Intet nyt LTC-hold - Men vi vender stærkt tilbage!

Der bliver desværre ikke noget nyt LTC-hold til næste år. Det er den kedelige nyhed. Den gode nyhed er, at vi nu får mulighed for at gøre LTC endnu bedre, når vi slår dørene op igen næste år!

Intet nyt LTC-hold - Men vi vender stærkt tilbage!

Det er ærgerligt, men vi overlader det til Gud

Der kommer til at være tomt på gangene i Ødsted det næste år. Det er desværre en realitet, da det ikke har været muligt at finde det antal ansøgere, der kræves, for at der kan oprettes et LTC-hold.

Jakob Højlund, nuværende forstander på LTC, er ærgerlig over, at der ikke bliver et nyt LTC-hold efter sommerferien, men kan også se muligheder i det:

”Vi håbede til det sidste på, at vi kunne samle elever nok til at starte LTC op igen til august, men vi må desværre konstatere, at det ikke er muligt i denne omgang. Det er en tanke, vi lige skal vænne os til. Vi er dog fuldt ud overbeviste om, at Gud også er med i dette, og lægger det trygt i Hans hænder.

Dette er på ingen måde enden for LTC. Det er vigtigt for os at understrege. Vi tror stadig på, at LTC er en vigtig del af Guds plan for en masse kommende elever og ikke mindst KFS-arbejdet i Danmark. KFS og lærerstaben vil derfor også bruge tiden og denne mulighed til at se på, hvordan et ophold på LTC kan blive endnu mere lærerigt, når vi åbner dørene op igen i 2021.”

Fremtiden ser stadig lys ud

Selvom der i øjeblikket selvfølgelig er en del ærgrelse over, at der ikke bliver noget nyt LTC-hold til næste år, er Jakob Højlund også fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden for LTC.

”Ser vi tilbage på de sidste 10 år, har elevantallet været meget stabilt, og vi har generelt ikke oplevet udfordringer med at finde elever til skolen. Men et udsædvanligt forår har sat sine spor. Siden den 12. marts har alt KFS-arbejde været aflyst. Det betyder også, at vi og særligt dette års LTC’ere ikke har haft de samme muligheder for at tale med KFS’ere, møde dem og vise LTC frem som det unikke og lærerige sted, vi oplever, at det er.

Vi vil gribe muligheden til at videreudvikle LTC

For Christian Rasmussen, generalsekretær i KFS, er det vigtigt at gribe den mulighed, det næste år er:

”Selvom det er på en ærgerlig baggrund, så mener vi også, at dette år kan blive rigtig godt for både LTC og KFS. Det giver os en unik mulighed til at standse op, se tilbage og blive endnu skarpere på, hvad LTC er og skal være. Er der noget i opbygningen og struktureringen af et LTC-ophold, der kan blive bedre? Kan LTC og de kommende elever blive til endnu større gavn for KFS’ere rundt i hele Danmark? Er der noget, der kan ændres, så vi fremover bliver endnu bedre til at udruste elever til et liv med Gud i tjeneste for Ham? Det er nogle af de spørgsmål, vi skal i gang med at stille os selv nu.”

I KFS glæder vi os til at præsentere dette arbejde for jer og ikke mindst til at byde et nyt LTC-hold velkommen i 2021.