Generalforsamling i kølvandet på historiske beslutninger

Godt 75 fremmødte medlemmer blev søndag præsenteret for det gode billede af et KFS midt i en velsignet og privilegeret periode.

Generalforsamling i kølvandet på historiske beslutninger

Det var i kølvandet på to større satsninger for KFS som organisation, at der traditionen tro blev afholdt generalforsamling søndag på årets Påskelejr.

Her kunne de 75 fremmødte høre mere om bevæggrundene for de to beslutninger, som kommer til at kendetegne KFS mange år fremover.

To beslutninger for fremtiden

Per Ladekjær kunne i sin første formandsberetning for KFS gøre status på et historisk år i vores studenterforbund og tage medlemmerne med til de seneste to bestyrelsesmøder.

Møderne i november og tidligere i marts endte ud i henholdsvis oprettelsen af en ny sekretærstilling i Vest- og Sønderjylland til sommer, samt den historiske beslutning om oprettelse af studenterarbejde i Grønland fra skoleåret 2019/2020.

Dette arbejde kommer til at udgå fra et økonomisk sundt KFS, som netop har fået udfyldt flere ledige stillinger i medarbejderstaben med ny og inspireret arbejdskraft, samtidigt med at man har oplevet en stigning på 14% i sit medlemstal.

Velsignet og privilegeret periode

Formand for det økonomiske udvalg, Erik Nedergaard Hansen, betegnede denne periode i KFS som den mest velsignede og privilegerede periode i hans 10 år i bestyrelsen.

Han fortalte om den finansielle vitaminindsprøjtning i form af et lejlighedssalg i 2017, der gav bestyrelsen det økonomiske rygstød til de ovenstående satsninger.

Samtidig understregede han, at KFS er en organisation, der ønsker at basere sit virke på støtte og gaver fra sine venner. Arbejdet og visionen skal bæres af venners gaver og forbøn og ikke gøres afhængig af tilskudsmidler og ekstraordinære indkomster.

En tredje vej i arbejdet

Generalsekretær Christian Rasmussen kunne sidst, men ikke mindst, redegøre for det nye særlige fokus i KFS frem mod 2020, nemlig arbejdet på de videregående uddannelser.

Dette fokus var i den grad en inspiration i oprettelsen af den nye sekretærstilling i Vest- og Sønderjylland, som skal være med til at nå de 17.000 videregående studerende bare i denne region.

Formand Per Ladekjær supplerede i denne kontekst ved at bede medlemmer og KFS’ere i det ganske land om hjælp til opgaven. Vi har brug for jeres gode idéer og indspark i dette arbejde, var hans opfordring til de fremmødte – og til dig kære læser.

Vær med!

Påskelejr fortsatte søndag aften med gudstjenestefejring. Du kan stadig nå at besøge lejren i Skanderborg. Kom forbi receptionen på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse eller køb aftenarmbånd direkte ved indgangen til mødehallen. Velkommen!