Carsten bliver dialogsekretær

Carsten Kofoed Espersen er ansat i ny stilling i KFS. Han skal fra sommer arbejde med dialog på videregående uddannelser.

KFS har netop fundet den person, der skal varetage den nyoprettede stilling som dialogsekretær i KFS. Carsten Kofoed Espersen skifter 1. august fra sin nuværende stilling som KFS’ studentersekretær i Østdanmark ud med arbejdet på videregående uddannelser i hele landet.

”Jeg tror, Gud har kaldet mig til at hjælpe denne del af KFS-arbejdet i gang. Det, jeg glæder mig til, er at være sammen med KFS’ere på en anden måde og hjælpe med at få evangeliet og snakken om den kristne tro ud i det offentlige rum”, siger Carsten, der har arbejdet i KFS siden sommeren 2010.

Fra sin nuværende stilling i KFS har han erfaring med blandt andet Mission Weeks, som er et koncept importeret fra det engelske svar på KFS, UCCF – Christian Unions, der går ud på at komme i dialog med studerende om den kristne tro i løbet af en intensiv uge gennem events på studiesteder overalt i en studieby. Det kan du blandt andet læse om her.

Netop disse erfaringer kommer Carsten til gavn i arbejdet som dialogsekretær fra sommer. En af hans primære opgaver bliver nemlig at gennemføre Mission Weeks i landets fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg i samarbejde med lokale teams og sekretærer.

”Det er inspiration, vi har fået især fra det engelske KFS, og hver gang vi har lavet for eksempel lunchbars, har vi lært mere og mere. Og erfaringen har været, at det her giver mening både for kristne og ikkekristne studerende. Så på den ene side er det bare at køre videre, på den anden side skal vi lære en masse mere”, siger den nye dialogsekretær.

Carsten får også ansvaret for at starte Veritas Forum op i Danmark i samarbejde med Veritas Forum Europe, der arbejder for at sætte de store spørgsmål på dagsordenen og søge sandheden (på latin Veritas) i den akademiske verden gennem arrangementer i samarbejde med universiteter.

Carsten er uddannet teolog og er gift med Lise og sammen har de to børn, Noa og Ida på henholdsvis 11 og 8 år. Han holder af at læse bøger, og det gør han også i sin fritid. Ellers elsker han at være i naturen.