Organisation

KFS - fra græsrodsbevægelse til medlemsorganisation

I 2012 besluttede KFS’ bestyrelse at gøre det muligt at blive medlem af KFS. En af grundene var, at KFS dermed ville få bedre indsigt i, hvem der er tilknyttet KFS, og dermed gøre det muligt at give bedre og mere relevant information til KFS’erne. En anden grund var, at det ville være en stor fordel i forhold til den økonomiske støtte, KFS kan få igennem Dansk Ungdoms Fællesråd.

Omstruktureringen betyder også, at den enkelte KFS’er nu har mere direkte demokratisk indflydelse på KFS og det lokale arbejde. I oktober 2014 afholdt KFS en ekstraordinær generalforsamling, hvor hele bestyrelsen blev demokratisk valgt. For første gang var det medlemmerne, der valgte ledelsen i KFS.

Under denne struktur kan lokale KFS-grupper organisere sig som lokalforeninger. Lokalforeningerne bliver betragtet som lokale afdelinger af KFS på landsplan. Er man medlem af en af disse foreninger, er man automatisk medlem af den landsdækkende organisation.

Medlemskab er ikke en forudsætning for at være en del af KFS’ arbejde eller for at deltage i lejre. Det er således ikke kun medlemmer, der kan kalde sig KFS’ere. Det er dog ikke muligt at stemme til bestyrelsesvalg eller at stille op til bestyrelsen, hvis man ikke er medlem af enten en lokalforening eller KFS Danmark.

Vil du også være medlem af KFS?

Det er for alle aldre, og det tager kun et halvt minut.