KFS'er, bestyrelsesmedlem, konsulent for gymnasiearbejdet i Østdanmark og konsulent for International Student Ministry (ISM). Titlerne har været mange i løbet af Lisa Rom Boyes tid i KFS, men nu er det slut for denne gang og faklen er givet videre til David Rejkjær Knudsen, der midt i februar overtog ansvaret for KFS' arbejde med internationale studerende.
I den anledning har vi bedt Lisa reflektere lidt over, hvad arbejdet med internationale studerende har lært hende, og hvorfor det er så vigtigt, at KFS også fortsat har et øje for netop denne gruppe af studerende.
Hvad har været den største glæde ved at arbejde med internationale studerende i KFS?
Det har været en stor velsignelse at få lov til at vandre med så mange internationale studerende i kortere eller længere tid. Jeg har fået lov til at se Danmark og København med deres øjne – de har altid en ny restaurant, en udstilling eller et nyt bubble tea-sted, som jeg ikke kendte til. Og så har jeg fået lov til at sidde til bibelstudier med store dele af Guds globale kirke og få åbnet øjnene for, hvordan det er at være kristen uden for landets grænser, og hvad det gør ved troen at lande i et relativt sekulært land.
Er der et særligt minde, en særlig oplevelse, du vil tage med dig?
Der er mange samtaler og skæbner jeg tager med mig. Et af de fineste minder er nok en weekendtur på LTC i sommeren 2020, hvor vi brugte en hel dag i LEGOLAND med studerende, der havde siddet lukket inde i Danmark i et helt semester på grund af corona. Det var sådan en fin frihed og skønt at kunne være sammen efter et tungt semester.
Hvad har du lært af at arbejde internationale studerende i KFS?
Jeg har lært om min egen by (se ovenfor), og så har jeg også lært en masse om at være studerende i en anden kontekst. En kontekst, hvor man også skal deale med korruption, med politisk pres og med familie, der egentlig hellere vil noget andet end det, de gør. Det har været SÅ spændende.
Hvorfor er det vigtigt, at KFS bliver ved med at række ud til internationale studerende?
Det er det, fordi vi har så meget af lære af de internationale studerende, og så har vi et kæmpe ansvar for at tage os godt af dem, der kommer til vores land. Det er måske ikke lang tid, de er her, men alle, der selv har været et semester i udlandet, ved, hvor meget det betyder at have et sted at høre til, når man er på udebane. Man kan desværre godt nå at blive ensom på et semester, og der har vi et ansvar i at tage imod og lukke ind. Og så er der et kæmpe potentiale i de studerende, der kommer hertil fra lande, hvor det ikke er tilladt at fortælle om Jesus. Det potentiale må vi ikke overse!
Hvilken betydning har dine år i KFS haft for dig?
Det kan jeg slet ikke svare på. Hvor skal jeg begynde og slutte.
Jeg har fået lov til at stille vigtige spørgsmål til min tro, oplevet at det holder vand, fået betroet et ansvar og en spillebane, som gav mod til at tage beslutninger og vokse som menneske. Været på utallige lejre med skøn lovsang og lange madkøer.
Og så har det i alle årene været vigtigt for mig, at KFS er en del af IFES, og at vi både har noget godt at bidrage med, og at vi kan lære så meget i at se op og ud over egne grænser og andedamme.
David Rejkjær Knudsen bliver ny konsulent for ISM – og glæder sig til mødet med internationale studerende
Jeg glæder mig til at møde de internationale studerende, høre deres historier om tro og liv og skabe et fællesskab med dem, hvor der kan være plads til at være de mennesker, de er, til deres tro på Jesus og til at fordøje deres indtryk som studerende i et fremmed land.
Jeg håber også, at arbejdet kan være en platform for møder med studerende, der ikke er kirkegående eller troende i deres respektive hjemland, og at de kan få lov til at opleve glæden ved at kende Jesus.