Velvilje og forargelse

Når LTC’erne drager ud på teamperiode, oplever de både stor interesse, og at evangeliet forarger.

Velvilje og forargelse

Da Ledertræningscentrets elever i november tog på to ugers teamperiode, var det for at holde oplæg i religionstimer, besøge KFS-grupper og tale med gymnasiale studerende i skolernes fællesområder.

Nordteam havde i alt tyve religionstimer på skemaet, og både studerende og lærere virker glade for tilbuddet. De oplevede næsten hver gang stor spørgelyst i undervisningen.

”Vi havde tilsammen tyve religionstimer i alt. Det var meget engagerede elever, som i de fleste tilfælde var meget kvikke, og som også kunne svare på de spørgsmål, jeg havde stillet. Jeg har jo syv minutter cirka, hvor jeg skal fortælle min læsning af teksten, og der kan jeg jo bare hælde tykt på af evangeliet,” fortæller Dorthea-Emilie Vestergaard Andersen.

Men de møder også indimellem studerende, som forholder sig kritisk over for det, de tror på og fortæller om.

”Der har været nogle, der har været meget skeptiske, men jeg har ikke oplevet, at de har været respektløse. Dem, der har været meget meget skeptiske, har alle været meget respektfulde i deres måde at være skeptiske på,” fortsætter hun.

Daniel Solgaard overhørte nogle, der talte om deres oplevelse af en religionstime bagefter, som slet ikke kunne forstå, at Asbjørn, som holdt oplægget, kunne tro på, at Jesus virkelig døde for ham. Men det passer ifølge Daniel godt ind i det, Bibelen siger om, at ordet om korset er en forargelse og en dårskab.

”Det var i øjeblikket en ret dårlig oplevelse faktisk. Fordi så tænker man, at det virkelig er det, de tænker, hvor de inde i klassen stillede interesserede spørgsmål. Og så hører man, hvad de egentlig tænker. Men igen så ser man i Bibelen, at når mennesker møder evangeliet, så er det den reaktion, vi må forvente. Og så er det heller ikke helt skidt. Jeg tænker, at så har vi jo heller ikke lagt skjul på evangeliet,” forklarer han.

Men heldigvis oplevede LTC’erne også, at folk var meget interesserede. Fx kom der en biologilærer hen og spurgte, om de ville deltage i en paneldebat om skabelse og evolution. Læreren var nemlig gået sammen med en religionslærer om et forløb med netop det tema.

De indvilgede i denne spontant opståede grill-en-kristen.

”Det virkede til, at de var interesserede, og der var særligt nogle, som stillede en masse spørgsmål. Der kom også nogle hen til standen i frikvarteret. Og de blev og snakkede lige indtil næste time. Så der var nogle, der virkelig syntes, det var spændende. Og biologilæreren, synes jeg også, gav udtryk for, at det var en god oplevelse,” fortæller Asbjørn Sahlholdt Nielsen.

Udover religionstimer brugte LTC’erne også tid på at besøge KFS-grupper, hvor de oplevede at kunne opmuntre dem i at mødes på studiestederne.

LTC’erne er af sted igen allerede i denne uge. Det er den sidste teamperiode på basisforløbet. De fleste elever fortsætter dog på overbygningen efter jul.