Teamperiode vel overstået

LTC’erne er kommet hjem fra endnu en teamperiode med mange oplevelser. Læs om Rebeccas oplevelser i det syddanske.

Rebecca Sode Jensen og de 13 andre LTC’ere var i sidste uge af sted på den første teamperiode på LTC’s overbygning. Teamperioden varede kun en uge denne gang, men den rummede alligevel mange oplevelser for KFS’ højskoleelever.

Engagerede KFS’ere
En af de ting der står klarest for Rebecca er et skolebesøg på Rosborg Gymnasium i Vejle, hvor der er en stor KFS-gruppe.

”Man kunne mærke, at den her KFS-gruppe havde et godt tag i hele skolen, og at skolen havde accepteret dem som gruppe. Det kunne man mærke på de elever, vi snakkede med. De kendte KFS-gruppen, og der var flere, der havde været med til et KFS-møde. KFS var bare en integreret del af skolen,” fortæller Rebecca, der sammen med sit team blandt andet besøgte fire skoler i løbet af ugen.

Ifølge Rebecca betød KFS-gruppens indflydelse, at de fik nogle helt andre snakke, end de fik på de andre skoler. På Rosborg Gymnasium var de interesserede i at høre LTC’ernes personlige vidnesbyrd i stedet for at ville udfordre dem intellektuelt, forklarer hun.

”De var faktisk interesserede i at høre, hvorfor vi egentlig var kristne. For nu havde de været med til KFS, og set hvad det er, men spurgte nu om, hvorfor man egentlig er kristen.”
Det betød også, at hun fik nogle spørgsmål som hun ikke var vant til. Hun var dog glad for udfordringen og i løbet af dagen blev de mere skarpe på, hvad de skulle svare på de anderledes spørgsmål.

Hun fortæller om et andet skolebesøg på Haderslev Gymnasium.

”Vi havde også en oplevelse på Haderslev Gymnasium, hvor KFS-gruppen simpelthen kom og tog over i vores stand. De kom og havde bagt omkring 20 kager. De hang ret meget ud i standen, og pludselig stod de og delte kakao ud og inviterede folk med til KFS. Det var så fedt med nogle KFS’ere, som bare var engagerede og tænkte: ”nå ja. Nu er I her, så kan vi bare stå sammen med jer”.”

Fodvaskning
Men teamperioden bød også på andet end skolebesøg. Sydteam underviste konfirmander i Kolding, selvom det er atypisk at gøre for et LTC-team. Rebecca fremhæver det, da også som en af de mest udfordrende ting i ugen.

”Det var rigtig spændende og udfordrende, fordi det bare er en aldersgruppe, hvor man ikke kan vurdere, hvor meget der går ind, og hvor meget der ikke går ind. Om det er sådan lidt kikset og pinligt det, vi har gang i, og om det står i vejen for budskabet, og sådan nogle ting. Jeg skulle for eksempel vaske deres fødder og så snakke om tilgivelse. Det var jo enormt grænseoverskridende, at de skulle have sko og strømper af og have vasket tæerne, men også et middel til at forstå tilgivelsen bedre, tror jeg, for jeg greb også fat i, at Peters reaktion var at sige: ”nej, du skal ikke vaske mine tæer.” Det gjorde han lidt af en anden grund, men konfirmanderne kunne lige pludseligt sidde og forstå den følelse, så det var meget fedt, selvom det var udfordrende.”

Nyt team
Desuden var det første teamperiode i et nyt team, da der på LTC bliver dannet nye teams på overbygningen.

”Det var rigtig spændende. Nye mennesker og nye egenskaber, som man lige pludselig skal koble sammen på en anden måde og finde ud af, hvordan vi fungerer som team. Men det var en rigtig god oplevelse. Det var vildt spændende. Der kom lige pludselig noget andet i spil, og jeg fungerede anderledes på det nye team og fik nogle andre opgaver, fordi vi kun var fire, hvor vi før var fem,” fortæller den smilende Rebecca, men forklarer også at hun i det første halve år på LTC havde fået erfaringer med teamarbejde, som kunne bruges i det nye team.

”Det var rigtig fedt at have været i et team før, hvor vi havde fundet ud af, hvad vi er gode til. Det kunne vi så fortælle hinanden på det nye team, og det var ret fedt.”

De næste par dage har LTC’erne retræte med total stilhed, inden de skal afsted igen. De tager nemlig på teamperiode i Israel i tre uger i februar/marts.